Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 22 Ocak 2015 - 16:03 Yorum: 0

Konya'da kültür sanat

KDT'de "Töre" oyunu sahnelenecek

Konya'da kültür sanat

KONYA (AA) - Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), "Töre" adlı oyunu sahneleyecek.

Turgut Özakman'ın yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği oyunun dekor tasarımı Tayfun Çebi, ışığı Mehmet Yaşayan, kostümü de Funda Çebi'ye ait.

Töre; kadını yüceltmek, kan davasını aşağılamak için yazılmış bir oyun. Ölüme karşın yaşamı savunmayı seçen 8 kadının varoluş öyküsünün anlatıldığı oyunda, kocalarını toprağa gömmüş, sonrasında da aşkı, hayatı, sevdayı unutmuş, ellerinde silahla dolaşan kadınların yaşamından kesitler sunuluyor.

Yeniden baharı kuşanmak ve umudu savunmak için direnen kadınların hayat hikayelerinin ele alındığı oyunda, "Peki bu karabasan ortamında kim galip gelecek? Töre mi, yoksa aşk mı?" kaosu gözler önüne seriliyor.

Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 24 Ocak Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde KDT sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak.

- Şefik Can Dede Anma Etkinlikleri

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Derneğince Mevlevi büyüklerinden sertarik Mesnevihan (Mesnevi okuyan kişi) Şefik Can Dede'nin onuncu vuslat yıl dönümü nedeniyle etkinlik düzenlenecek.

Etkinlikler kapsamında 23 Ocak'ta sanatçılar Cengiz Işık ile İrsel Çivit'in yorumuyla sunulacak "Hazreti Mevlana'dan Rubai ve Şiir Dinletisi"nin ardından, Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda konser icra edecek.

24 Ocak Cumartesi günü ise Mevlana Kültür Merkezi'nde Şefik Can Dede'nin hayatından çeşitli kareleri yansıtan bir fotoğraf sergisinin açılışından ardından, gün boyu sürecek olan bir Sempozyum ile devam edecektir.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber