Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 10:38 Yorum: 0

Konya'da öğrencilere ağız bakım seti dağıtıldı

KONYA (AA) - Konya'da ilk ve ortaokul öğrencilerine diş fırçalamayı alışkanlık haline getirmeleri için Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu projesi kapsamında diş fırçası...

Konya'da öğrencilere ağız bakım seti dağıtıldı

KONYA (AA) - Konya'da ilk ve ortaokul öğrencilerine diş fırçalamayı alışkanlık haline getirmeleri için Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu projesi kapsamında diş fırçası ve macundan oluşan ağız bakım seti hediye edildi.

Sille İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen törende öğrencilerle yakından ilgilenen, onlara ağız ve diş sağlığının önemi hakkında bilgiler veren Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, bu tür etkinliklerin farkındalık oluşturulması açısından önemli olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise eğitimin en önemli ayağının okullar olduğunu, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak farklı pek çok alanda öğrenci üzerinde etki bırakacak eğitimler vererek bilinçli ve sağlıklı bireyler yetiştirme amacında olduklarını dile getirdi.

"Ben de Fırçalıyorum" projesinin de bunlardan biri olduğunu aktaran Gürsoy, "Bu projeyle öğrencilerimizi küçük yaşta ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmeyi hedeflemekteyiz" dedi.

İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de sağlıklı bir hayat sürmenin ağız ve diş sağlığına gereken önemin verilmesi ile mümkün olabileceğini vurguladı.

Ağız ve diş sağlığında oluşan bir rahatsızlıkta kişilerin sağlığını doğrudan etkileyen sorunlarla karşı karşıya kalınabildiğini aktaran Küçükkendirci, "Diş fırçalamak diğer bütün iyi alışkanlıklar gibi küçük yaşlarda kazanılması gereken, çok önemli bir alışkanlıktır. Dişsiz kalmamak, çürük diş ağrısı çekmemek ve diş eti hastalıklarından korunmak için dişlerimize çok iyi bakmalıyız" diye konuştu.

Etkinliğe, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Hanifi Sarıçiçek ve öğrenciler katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber