Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mart 2015 - 11:18 Yorum: 0

Konya'da telefonla dolandırıcılık iddiası

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde bir kişi, telefonda kendisini başkomiser olarak tanıtan şüpheli tarafından dolandırıldı.Alınan bilgiye göre, Beyşehir ilçesi Emen Mahallesi'nde yaşayan...

Konya'da telefonla dolandırıcılık iddiası

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde bir kişi, telefonda kendisini başkomiser olarak tanıtan şüpheli tarafından dolandırıldı.

Alınan bilgiye göre, Beyşehir ilçesi Emen Mahallesi'nde yaşayan İbrahim Eylikler'i telefonla arayan kişi, kendisini başkomiser olarak tanıttı. Eylikler'e kendi hesabından, terör örgütü PKK'nın hesabına para aktarıldığının tespit edildiğini söyleyen telefondaki şüpheli, örgüt üyelerinin yakalanması için vereceği hesaba para yatırması gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine bir banka şubesine giden Eylikler, borcundan dolayı kredi çekemeyince, telefondaki şüphelinin yönlendirmesiyle bir sarrafa gitti. Sarraftan kredi kartıyla bir miktar altın alan Eylikler, bir başka kuyumcuya bozdurduğu altınlarla elde ettiği 2 bin 800 lirayı, telefondaki kişinin verdiği hesaba havale etmek için PTT Beyşehir şubesinin bankamatiğine gitti. Eylikler, 2,800 lirayı 2 parça halinde havale etti.

Bu sırada durumdan şüphelenen Eylikler'in ailesi polis ve jandarmaya haber verdi. Harekete geçen polis ekipleri, şarjının bitmesi nedeniyle şüpheliyle konuşmasını sonlandıran Eylikler'e ulaştı. Dolandırıldığını anlayan Eylikler, polis merkezine götürülerek ifadesi alındı.

Eylikler, yanlış hesaba yatırıldığı belirlenen paranın 2 bin 400 lirasını tekrar PTT şubesine giderek teslim aldı. Eylikler, "İnsanlara tavsiyem, aldanıp kimse benim düştüğüm duruma düşmesin" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber