Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Ekim 2016 - 13:03 Yorum: 0

Konya’da uçak restorana büyük ilgi

Konya'da, Türkiye'nin havacılık temalı en büyük parkı olan Türk Yıldızları Parkı'ndaki uçak restoran ve kafe ilgi görüyor.

Konya’da uçak restorana büyük ilgi

Konya'da, Türkiye'nin havacılık temalı en büyük parkı olan Türk Yıldızları Parkı'ndaki uçak restoran ve kafe ilgi görüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin, Ankara yolu üzeri 3. Ana Jet Üssünün yanı başında 1 ay önce hizmete sunduğu Türk Yıldızları Parkı'ndaki uçak restoran ve kafe ilgiyle karşılandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, basın mensuplarına uçak restoran ve Türk Yıldızları Parkını gezdirerek şehre bir farklılık kazandırdıklarını söyledi.

Başkan Akyürek yaptığı açıklamada, şehir girişlerinin tamamını çok farklı bir konuma getirdiklerini, 321 bin metrekarelik alanda yapılan Türkiye'nin havacılık temalı en büyük parkı olan Türk Yıldızları Parkı'nın da şehir standartlarını yükselten bir çalışma olduğunu kaydetti. Akyürek, "Hem Konya'ya hava yoluyla gelenler hem Ankara yolundan gelenler için burada sosyal bir tesisi daha hayata geçirmiş olduk. Türk Yıldızları Parkımız bu amaçla yapılmış oldu. Biliyorsunuz 2016 yılında açtığımız bu park havuzlarıyla, yürüyüş yollarıyla, piknik alanlarıyla, uçak restoranı ile çok farklı bir standart getirmiş oldu şehrimize. Uçak restoranı da, büyük bir uçağın içi güzel bir şekilde düzenlendi. Burada havuz başında kahvaltı imkanı var. Hem de gelen misafirlerimize Konya yemekleri ikram edilebiliyor. Konya kültürünün bir parçası olan Konya yemekleri de burada servis ediliyor. Büyükşehir Belediye markası olan Kafem'lerden birisi burada faaliyete geçmiş durumda. Kafemleri biz ticari rekabet için değil ama hizmet sektöründe düzenleme ve standart getirme için hizmet sektörünün kontrolü için değerlendiriyoruz. Kafemlerin sayısı biraz daha da artacak, ilçelerimizde de olacak. Şehrin standartlarını yükselten faktörlerden bir tanesi de hizmet sektöründeki yükseliştir. Hizmet sektöründe Konyamızın daha iyiye gitmesi için belediye böyle öncülükler yapmaya devam edecek" dedi.

Türk Yıldızları Parkına havacılık müzesi kurulacak-

Başkan Tahir Akyürek, Türk Yıldızları Parkına havacılık müzesi de kurulacağını dile getirdi. Uçak restoran ve parkın yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Başkan Akyürek, "Burası Türkiye'nin havacılık konseptli ilk parkı olmuş oldu. Burası aynı zamanda Türk Yıldızları'nın mekanı. Türkiye'nin akrobasi timi ve Türk Yıldızları burada bulunuyor. Eğitimlerini burada yapıyor. İsmi de onun için Türk Yıldızları Parkı oldu. Daha önce Türk Yıldızları'nın bizzat kullandığı ve şuan kullanım dışı kalan özel uçaklar havuzlarımızın içinde sergileniyor. Hatta çocuklar içine binip onu görebiliyor. Burada uçak restoranda simülasyon yoluyla simülatör var. Konya'nın üstünde gezer gibi bir ortamda oluşturulabiliyor. Bir havacılık müzesini de buraya ekleyeceğiz. İlgi çok güzel. Şehre bir farklılık, bir değer katmış oldu. Bu eserin yapımında hizmet eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber