Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Mart 2015 - 13:58 Yorum: 0

Konya'da yol kapama eylemi

Karapınar ilçesinde vatandaşlar, kazaların sık yaşanması nedeniyle Karapınar-Emirgazi karayolunu 2 saat süreyle trafiğe kapattı

Konya'da yol kapama eylemi

KONAY (AA) - Karapınar ilçesinde, ölümlü ve yaralamalı kazaların sık yaşandığını ileri sürdükleri Karapınar-Emirgazi karayolunu trafiğe kapatan grup, 2 saat süreyle eylem yaptı.

Karayolunun Kayalı Mahallesi'nden geçen bölümünde toplanan grup, traktör ve araçlarını yol ortasına bıraktı. Aralarında kadınların da olduğu yaklaşık 400 kişi, 2 saat süreyle yol üzerinde durarak, yaşanan kazaları protesto etti.

Olay yerine gelen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, vatandaşları ikna ederek yolu açmaya çalıştı. Çabalar sonuç vermeyince Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka eylem alanına gelerek, okul bölgesinde gerekli tedbirlerin alınacağı sözünü verdi.

Bir süre daha eylemlerine devam eden grup, traktör ve araçları yoldan çekerek olaysız şekilde dağıldı. Bekleyen araçlar da grubun dağılmasıyla yoluna devam etti.

Eylem yapan gruptan Cuma Karataş, oğlunun da bu yolda kazada yaralandığını ve hastanede tedavi gördüğünü söyledi. Kayalı İlk ve Ortaokulu'nda yaklaşık 600 çocuğun eğitim aldığını ve bir kısmının hızla ilerleyen araçların arasında yolun karşısına geçmeye çalıştığını belirten Karataş, öğrencilerin kullanabileceği üst ya da alt geçit istediklerini vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber