Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:12 İzmir’de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz iddiasıyla aranan şüpheli yakaland...09:11 Bayburt’ta 59 bin 563 seçmen sandık başına gidecek09:10 Gönüllü gençler mezarlığı temizledi09:07 Kamyonete çarpmamak için manevra yapan ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
Sami Er
Yerel 08 Mart 2015 - 16:13 Yorum: 0

Konyalı iş adamları ve yöneticileri Katar'a gitti

KONYA (AA) - Konyalı iş adamları ve oda yöneticileri Katar'a gitti.Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi önderliğinde, Konyalı 42 sanayici ve işadamına şehrin...

Konyalı iş adamları ve yöneticileri Katar'a gitti

KONYA (AA) - Konyalı iş adamları ve oda yöneticileri Katar'a gitti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi önderliğinde, Konyalı 42 sanayici ve işadamına şehrin sosyal, kültürel ve ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Katar gezisi organize edildi.

MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Lütfi Şimşek, Konya Havaalanı'nda, Türkiye'nin 2023 yılı için 500 milyar dolarlık ihracat hedefi ve Konya'nın ekonomi aktörleri tarafından ortak akılla 15 milyar dolarlık ihracat hedeflerinin başarılı olacağına inandıklarını, bu doğrultuda çalıştıklarını söyledi.

Geziyi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatlarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Şimşek, Katarlı iş adamlarına ve Katarlı yetkililere Konya'nın yatırım ortamlarını anlatarak kendilerini kente yatırım yapmaya davet etmeyi ve yeni işbirlikleri sağlamayı planladıklarını dile getirdi.

Şimşek, gezinin Katar - Konya arasında bir ticaret köprüsü olmasını ve Konyalı sanayicilere yeni pazarların açılmasına vesile olmasını temenni ettiklerini bildirdi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk de, Katar ile son dönemdeki siyasi yakınlaşmayla ziyaretin, Konya - Katar ticaretinde çok ciddi artışı da beraberinde getireceğine inandıklarını kaydetti.

Konya Sanayi Odası Başkanı (KSO) Kütükcü de, yapacakları iş gezisinin zamanlamasının çok manidar olduğuna dikkati çekti.

"Katar'a düzenlediğimiz bu ortak gezimizin Konya'ya mutlaka açılım sağlayacağına, şu an Körfez ülkeleri içinde siyasi olarak en yakın olduğumuz ülke olan Katar ile ticari münasebetin örtüşmediği rakamların bu seyahat sonrası daha iyi rakamlara taşınmasına vesile olacağına inanıyorum" diyen Kütükcü, bu tür faaliyetlere her zaman destek olduklarını, bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Heyette, Şimşek, Öztürk, Kütükcü, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman'ın yanı sıra sağlık, endüstriyel gıda, inşaat, otomotiv yedek parçaları, makine, demir-çelik, alüminyum, metal, plastik, müteahhitlik, mobilya, orman ürünleri, elektronik ve hizmet sektörüyle uğraşan 42 sanayici ve iş adamı yer aldı. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber