Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 04 Eylül 2016 - 17:38 Yorum: 0

Konyalı şehit son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari Çukurca'da güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar, memleketi Konya'nın...

Konyalı şehit son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari Çukurca'da güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar, memleketi Konya'nın Sarayönü ilçesine bağlı Ladik Mahallesi'nde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'de devam eden operasyonlar kapsamında dün sabah PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar (24) şehit oldu. Şehidin cenazesi Van'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Konya Havalimanı'na getirildi. Havalimanında düzenlenen karşılama töreninin ardından şehidin cenazesi kara yolu ile memleketi Sarayönü ilçesine bağlı Ladik Mahallesi'ne götürülerek baba evinde helallik alındı. Şehidin babası Şaban Uçar da buradan askerler ve yakınlarının kollarına girmesiyle namazın kılınacağı alana getirildi.

Şehidi, çarşı merkezinde bulunan Paşa Meydanı Camisi'nde binlerce vatandaş tekbirlerle karşıladı. Şehidin babası Şaban Uçar da oğlunun cenazesinin gelişiyle birlikte ayağa kalkarak tabutun başında gözyaşlarına hakim olamadı.

Her şeyden habersiz babasının ardından gözyaşı döktü

Cenaze töreni sırasında bir yakınının omuzunda bulunan şehidin küçük oğlu 2,5 yaşındaki Muhammed Emin'in de elinde bulunan çikolatayla ağladığı görüldü. Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen şehit Yunus Emre Uçar'ın cenazesi, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar tarafından kıldırılan namazının ardından tekbirlerle Ladikli Ahmet Hüdai Mezarlığı'na götürülerek dualarla defnedildi.

Cenaze törenine, şehidin yakınları, Konya Valisi Yakup Canbolat, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri ve sivil erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber