Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Mart 2015 - 16:33 Yorum: 0

Kop Dağı Şehitlik Anıtı'na yürüyüş gerçekleştirilecek

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Bayburt'ta Kop Dağı Şehitlik Anıtı'na yürüyüş gerçekleştirilecek

Kop Dağı Şehitlik Anıtı'na yürüyüş gerçekleştirilecek

BAYBURT (AA) - Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Bayburt'ta Kop Dağı Şehitlik Anıtı'na yürüyüş gerçekleştirilecek.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, yaptığı yazılı açıklamada, Kop savunmasının İstiklal Harbi'nde çok önemli yer tuttuğunu ve her yıl düzenlenen çeşitli etkinliklerle gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtti.

Bu kapsamda 18 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecek Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamındaki Kop Şehitleri Yürüyüşü'ne tüm Bayburt halkını katılmaya davet eden Memiş, şunları kaydetti:

"İstiklal Harbi'nin kazanılmasında, Kuvva-yi Milliye'nin toplanmasında Kop Savunması'nın Rus askerinin durdurulması açısından bizim tarihimizde çok önemli bir yeri vardır. 18 Mart'ta düzenleyeceğimiz bu yürüyüşümüze tüm halkımızı bekliyoruz. 2. Plevne olarak nitelendirilen Kop savunmasının tarihimizde şanlı yeri vardır. Düzenleyeceğimiz yürüyüşte onun şanına uygun olarak hayat bulacaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber