Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 29 Eylül 2016 - 16:24 Yorum: 0

Kopan iki parmağı ameliyatla yerine dikildi

Konya'nın tanınmış inşaat firması sahiplerinden Adem Bulut'un kurban keserken kopan iki parmağı, Medicana Konya Hastanesi'nde yapılan ameliyatla yerine...

Kopan iki parmağı ameliyatla yerine dikildi

Konya'nın tanınmış inşaat firması sahiplerinden Adem Bulut'un kurban keserken kopan iki parmağı, Medicana Konya Hastanesi'nde yapılan ameliyatla yerine dikildi.

Müteahhit Adem Bulut'un (42) sol elinin iki iki parmağı, Kurban Bayramı'nın ilk gününde büyükbaş hayvanının kesimi sırasında kurbana bağlı olan ipi tutarken, hayvanın hareket etmesiyle koptu. Bulut, eşinin yardımıyla hemen Medicana Konya Hastanesi'ne getirildi. Burada Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Harun Kütahya tarafından muayene edilen Bulut, ardından ameliyata alındı. Bulut'un kopan iki parmağı başarılı geçen bir operasyonla yerine dikildi.

Parmakları koptuktan sonra eşi tarafından hemen hastaneye getirildiğini anlatan Adem Bulut, "Tabii hastanede neyle karşılaşacağını, hangi doktor geleceğini bilmiyorduk. Doktorumuz geldikten sonra ameliyathaneye girdik. 5-6 saat ameliyathanede kalmışım ben hatırlamıyorum zaten. Çok şükür, bu üçüncü hafta şu anda ve kesilen parmaklarımın durumu gayet iyi. İki üç günde bir pansumana geliyorum. Doktorum, eski sağlığıma kavuşacağımı söylüyor. Başta Medicana Hastanesi'ne, doktorum Harun Kütahya'ya ve çalışan hemşire personeline teşekkür ediyorum" dedi.

Ameliyat ve hasta hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Harun Kütahya da, uzuv kopmalarının çoğunlukla iş kazaları sonucunda, bazen de hayvan ve kurban kesimlerinde meydana geldiğini söyleyerek, "Hastamız olay yaşandıktan hemen sonra acil servisimize başvurdu. Kendisini ameliyathaneye alarak kopmuş olan iki parmağını da replantasyon dediğimiz yerine tekrar dikilme cerrahisi yaptık. Yaklaşık ikinci haftasını tamamladı. Hastanın şu anda herhangi bir problemi bulunmuyor. Şu an için parmak hareketlerimizin bir kısmını yapabilmekteyiz. Mevcut kırığını tespitinden dolayı hareketlerin bir kısmını parmak ucundan yapamıyoruz. İki haftalık süreç tamamlandıktan sonra rehabilitasyon kısmına geçilip parmakta herhangi bir hareket kısıtlılığının, kuvvet kaybının meydana gelmemesini sağlamaya yönelik rehabilitasyon programı uygulayacağız" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber