Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 20 Ekim 2017 - 11:48 Yorum: 0

Köpeğin saldırısına uğrayan karaca kurtarılamadı

Zonguldak Alaplı ilçesinde yiyecek aramak için taş ocağı mevkisine inen yavru karaca, bir köpeğin saldırısına uğradı.

Köpeğin saldırısına uğrayan karaca kurtarılamadı

Zonguldak Alaplı ilçesinde yiyecek aramak için taş ocağı mevkisine inen yavru karaca, bir köpeğin saldırısına uğradı. Tır sürücüsü kanlar içindeki karacayı fark edip aracına aldı ancak saldırıya uğrayan yavru karaca yolda öldü.

Edinilen bilgilere göre, Zonguldak Alaplı ilçesi ile Akçakoca ilçesi sınırları içerisinde bulunan bir yavru karaca, sahile yaklaşık 13 kilometre uzaklıktaki taş ocağının yakınında yiyecek aramaya başladı. Karacayı fark eden bir köpek yavru hayvana saldırarak yaraladı. Bu sırada tırla Ereğli ilçesine seyir halindeki Salih Komuz, yaralı karacayı köpeğin ağzından kurtardı. Yaralı karacayı tırın ön koltuğuna koyan Komuz, Alaplı İlçe Jandarma Karakolunu arayarak yardım istedi. Köpeğin sol arka bacağı ile boynundan ısırdığı ve kan kaybeden yavru karaca yolda öldü.

Haber verilmesi üzerine ilçe jandarma karakoluna gelen Alaplı Gıda Tarım İlçe Veterineri Oral Bulum, "Karacanın kontroller sonucunda öldüğünü tespit ettik. Karaca vahşi veya vahşi olmayan hayvanlar tarafından boğularak öldürülmüş. Bundan sonra işlem belediye ekipleri ile irtibata geçilip hayvanı uygun bir şekilde gömülmesini sağlamak olacak" diye konuştu.

Aracıyla seyir halindeyken karacanın köpeğin saldırısına uğradığını fark eden sürücü Salih Komuz ise "Taş ocağından geliyorum. Gelirken bir köpeğin ağzından karaca yavrusunu boğarken aldım. Tırdan indim ve köpeğin ağzından kurtardım. En yakın İlçe Jandarma Komutanlığına teslim etmek istedim. Maalesef karacayı yolların ağır şartları nedeniyle ilçe komutanlığa yetiştiremedim. Bütün yetkili tüm jandarma arkadaşlara sağ duyulu oldukları için teşekkür ediyorum. Karacayı arabaya koyduğumda canlıyken, su verdim ve okşadım. Kurtaramadığım için çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber