Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Aralık 2014 - 14:08 Yorum: 0

Köpek saldırısı sonucu ölen çocuk

Kayseri'de, ailesinin beslediği köpek tarafından öldürüldüğü belirtilen çocuğun, başka köpeklerin saldırısına uğramış olabileceği öne sürüldü

Köpek saldırısı sonucu ölen çocuk

KAYSERİ (AA) - Bünyan ilçesinde, ailesinin beslediği köpeğin saldırısı sonucu hayatını kaybettiği değerlendirilen çocuğun başka köpeklerin saldırısına uğramış olabileceği iddia edildi.

Fatih Mahallesi'nde dün okul dönüşü köpek saldırısı nedeniyle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 2. sınıf öğrencisi Derviş Boztaş'ın (8), baba evinde üzüntü hakim.

Derviş'in kuzeni Uğur Boztekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğa evin köpeğinin saldırdığını düşünmediklerini dile getirdi.

Derviş'in babaannesinin yanında kaldığını belirten Boztaş, "Olayın içinde evin kendi köpeği de var ancak bu onun tek başına yapabileceği bir şey değil. Uysal, saldırmayan, cılız bir köpekti. Otopsi sonucunda netleşecek, bunu bekliyoruz. O köpek aylardır, yıllardır burada. Sahibini ısırmasını anlarız da parçalamasını anlayamayız" dedi.

Olayın hiç görgü tanığı olmadığını, çocuğun okuldan eve dönmemesi üzerine aranmaya başlandığını anlatan Boztaş, "Anne ve babası 3,5 yıldır ayrı. Biz elimizden geldiğince ilgileniyorduk. Derviş, babaannesiyle yaşıyordu. Eve geç kalınca babaannesi dayımı aramış. 'Çocuk gecikti' demiş. Halasını, anneannesini filan aramışlar. Okula gitmişler. Sonra Derviş'i evin bahçe tarafında babası bulmuş. Çocuğun montunu görüyor, montu kaldırınca çocuğu görüyor. Acımız anlatılamaz" ifadelerini kullandı.

Olayın ardından çocuğun başında beklerken bulunan ve "kurt kırması" olarak tabir edilen evin köpeğinin, uyuşturularak belediye ekipleri ve veteriner hekim tarafından götürüldüğü, 10 gün boyunca gözlem altında tutulacağı bildirildi.

Annesi ve babası ayrı yaşayan Derviş Boztaş ve kardeşine babaannesi Zeliha Boztaş'ın baktığı öğrenildi.

Bünyan Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk bilgilerin çocuğa evin köpeğinin saldırdığı yönünde olduğunu ancak başka köpeklerin saldırmış olabileceği iddialarının da araştırıldığını kaydetti.

Olayın tüm ilçe halkını üzdüğünü ifade eden Kotan, belediye ekiplerince gözlem altında tutulan köpekten salya, kan ve ağız kalıntısı örnekleri alındığını, konunun tüm yönüyle incelendiğini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber