Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 01 Mart 2021 - 09:43 Yorum: 0

Köpeklerin saldırısından kaçan vaşak, ağaca çıkarak kurtuldu

Tunceli'de nesli tükenme tehlikesi altında olan vaşak, çoban köpeklerinin saldırısından ağaca çıkarak kurtuldu, sürü sahibi o anları cep telefonuyla...

Köpeklerin saldırısından kaçan vaşak, ağaca çıkarak kurtuldu

Tunceli'de nesli tükenme tehlikesi altında olan vaşak, çoban köpeklerinin saldırısından ağaca çıkarak kurtuldu, sürü sahibi o anları cep telefonuyla görüntüledi.

Türkiye'de nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için Dünya Koruma Birliği (IUCN) Kırmızı Listesi'nde yer alan vaşak, Pülümür ilçesinde çoban köpeklerinin saldırısından korkarak ağaca çıktı. Köpeklerden ağaca çıkarak kurtulan hayvanı sürü sahibi Serdar Eroğlu, görüntüledi. Eroğlu, daha sonra köpekleri bölgeden uzaklaştırarak vaşağın kurtulmasını sağladı.

Küçükbaş hayvanlarını otlatırken çoban köpeklerinin vaşağı fark ettiğini belirten Serdar Eroğlu, "Köpeklerin kovaladığı vaşak yakında bulunan bir armut ağacına çıkarak saldırıdan kurtuldu. Vaşağın ağaçtaki halini görüntüledikten sonra köpekleri bölgeden uzaklaştırarak hayvanın yeniden doğal ortamına dönmesini sağladım" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber