Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Mart 2015 - 16:08 Yorum: 0

Köpeklerin zehirlenerek telef edildiği iddiası

Alanya'da bir hayvanseverin baktığı sokak köpeklerinden üçünün zehirlenerek öldürüldüğü öne sürüldü

Köpeklerin zehirlenerek telef edildiği iddiası

ANTALYA (AA) - Alanya ilçesinde Alman turistin baktığı sokak köpeklerinden bazılarının kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlendiği iddia edildi.

Oba Mahallesi'nde müstakil bir evde yaşayan Alman vatandaşı Nicole Sevindik'in baktığı sokak köpeklerinden dördü hastalandı. Köpeklerin rahatsızlığını fark eden Sevindik, 3 köpeği veteriner kliniğine götürdü ancak sadece biri kurtarılabildi.

Nicole Sevindik, 7 yıldır yaşadığı Alanya'da başta köpekler olmak üzere hayvanlara yardım etmeye çalıştığını söyledi.

Sokağa terk edilmiş 33 civarında köpeğe baktığını dile getiren Sevindik, bu yüzden çevreden tehditler aldığını öne sürdü.

Dün de köpeklerin aniden rahatsızlandığını ifade eden Sevindik, "Önce köpeklerin yorgun olduklarını düşündüm. Daha sonra zehirlenme belirtilerinin başladığını hissederek veteriner arkadaşıma götürdüm. Köpeklerden biri olay yerinde, ikisi veterinere giderken öldü, birini ise kurtardık" dedi.

Veteriner Meltem Arslan ise kendilerine getirilen köpeklerden ikisinin ölü olduğunu, bir köpeği ise müdahale ederek kurtardıklarını anlattı. 

Yaptıkları muayene sonunda köpeklerin zehirlendiği belirtilerine ulaştıklarını kaydeden Arslan, "Bizim düşüncemiz köpeklerin bilinçli bir şekilde zehirlendiği yönünde. Kendisi de daha önce komşularından bu yönde tehdit aldığını söyledi" diye konuştu.

Öte yandan Sevindik, köpeklerin zehirlendiği iddiasıyla jandarmaya giderek şikayetçi oldu. Jandarma ekipleri, tutanak tutarak soruşturma başlattı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber