Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 18 Aralık 2017 - 13:33 Yorum: 0

KOP’tan Niğde İl Özel İdaresi Projelerine 17 Milyon Lira

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kırsal kalkınma projeleri kapsamında Niğde'ye 17 milyon kaynak aktarıldı.

KOP’tan Niğde İl Özel İdaresi Projelerine 17 Milyon Lira

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kırsal kalkınma projeleri kapsamında Niğde'ye 17 milyon kaynak aktarıldı.

Kaynağın onaylandığını belirten Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde İl Özel İdaresince hazırlanan KOP ile Güneşten Bal Akıyor Projesi ve diğer projeler ile beraber 16 milyon 827 bin 640 liralık desteği almaya hak kazandığını söyledi.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın KOP Kırsal Kalkınma Programı kapsamında, bölge kırsalında kalkınmayı hızlandırmak amacıyla yürüttüğü projeler ve mali desteklemelerini 2017 yılında da sürdürmeye devam ediyor.

Niğde İl Özel İdaresi tarafından "KOP ile Güneşten Bal Akıyor" Projesinin başarılı 30 proje içerisinde yer aldığını belirten Şimşek, KOP Kırsal Kalkınma Programına yapılan 62 proje başvurusu sonunda idari ve uygunluk kriterlerini geçerek değerlendirme kurulu tarafından yapılan puanlama neticesinde 2017 yılında başarılı bulunan 30 projeden Niğde İl Özel İdaresince hazırlanan KOP İle Güneşten Bal Akıyor Projesi de diğer projeler ile beraber 16 milyon 827 bin 640 liralık desteği almaya hak kazandığını açıkladı.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile İl Özel İdaresi arasında Kırsal Kalkınma Programı Kapsamında Yürütülecek "KOP İle Güneşten Bal Akıyor" Projesinin Uygulanması İzlenmesi ve Denetimine İlişkin imzalanan protokol kapsamında arıcılık sektöründe taşınabilir şebekeden bağımsız (offgrid) fotovoltaik güneş enerjisi sistemlerinin kullanımının yaygınlaşacağını ifade eden Vali Yılmaz Şimşek, "İlimizde belirlenen 100 Arı yetiştiricisine güneş enerji paneli sağlanacak. Bu projelerin toplam maliyeti 613 bin 875 TL olup;429 bin 712 TL'si KOP İdaresi tarafından sağlanacaktır.Geriye kalan 184 bin 162 TL eşit oranda Niğde İl Özel İdaresi ve yararlanacak Arıcılar tarafından karşılanacaktır"dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber