Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 14:53 Yorum: 0

Korganlı öğrenciler Hollanda'ya gidecek

ORDU (AA) - Korgan ilçesindeki iki okulun Erasmus kapsamında Hollanda’ya giderek, İslam dininin bilimsel öğretim metotları ve farklı din mensupları ile ilişkilerin uygulanması noktasında eğitim...

Korganlı öğrenciler Hollanda'ya gidecek

ORDU (AA) - Korgan ilçesindeki iki okulun Erasmus kapsamında Hollanda’ya giderek, İslam dininin bilimsel öğretim metotları ve farklı din mensupları ile ilişkilerin uygulanması noktasında eğitim alacağı bildirildi.

Korgan Kaymakamı Erkan Kaçmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede iki okulun eğitim projelerinin Erasmus kapsamında kabul edildiğini söyledi.

Korgan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çayırkent Çok Programlı Meslek Lisesi'ne ait iki proje kapsamında 65 öğrencinin Hollanda’ya gideceklerini belirten Kaçmaz, "Öğrencilerimiz Avrupa’yı görecek, orada İslam dininin bilimsel öğretim metotları ve farklı din mensupları ile ilişkilerin uygulanması noktasında eğitim alacaklar. Bu iki projenin toplam hibe desteği ise 176 bin Avro civarında. Bu iki proje Korgan özelinde güzel bir başlangıç. Her yıl uluslararası projeler ile kendimize özel bir yer buluyoruz. Bu tür çalışmaların artarak devam etmesi için çaba harcayacağız" dedi.

Türkiye’de bir şeyleri değiştirmek için eğitim anlamında çalıştıklarını söyleyen Kaçmaz, şöyle devam etti:

"Türkiye genelinde uygulanan projelerimizde aldığımız başarılar bizleri onurlandırıyor. Bu Benim Eserim Projesi'nde Altınordu ve Fatsa ilçelerinden sonra en çok projeyi Korgan sundu. Bu ülkenin üreten ve sürekli bir şeyleri geliştiren nesle ihtiyacı var. Bunun altyapısı eğitimden geçiyor. Bir şeyler üretme ve geliştirmeler bu projeler sayesinde ortaya çıkıyor. Korgan’da göreve başladığım zamandan bu zamana kadar sürekli eğitime özel bir ilgi gösterdim. Çünkü Korgan ya da Korgan gibi ilçelerin sanayi ve diğer alanlarda potansiyelleri ortada. Buralarda bir şeyler değişecekse bu eğitimle olacak."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber