Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 21 Kasım 2014 - 11:08 Yorum: 0

Kornea nakliyle ışığa kavuşan doktor hastalara şifa oluyor

Uzun yıllar lens kullanımına bağlı kornealarında tahribat oluşan ve iki gözüne de kornea nakli yapılan doktor, hastalara şifa oluyor

Kornea nakliyle ışığa kavuşan doktor hastalara şifa oluyor

İZMİR (AA) - RAMAZAN ERCAN - Uzun yıllar lens kullanımına bağlı kornealarında tahrip oluşan ve iki gözüne de kornea nakli yapılan doktor, hastalara şifa oluyor.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 1972 yılında doğduğu hastane binasında İlçe Sağlık Müdürü olarak görev yapan hekim, dünyaya gözlerini açtığı binada vatandaşlara sağlık hizmeti sunuyor.

Kemalpaşa İlçe Sağlık Müdürü Erol Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tıp eğitiminin ardından Elazığ'da göreve başladığını, bu sürede uzun yıllar lens kullanımına bağlı kornealarında tahrip oluştuğunu anlattı.

Gözlerindeki sorunun ilerlemesi üzerine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Sait Eğrilmez tarafından 1995 ve 1998'de iki gözüne de kornea naklinin yapıldığını belirten Bektaş, şöyle konuştu:

"Yıllardır göz hastasıydım. Lensin fazla kullanımına bağlı korneada tahriş oluşmuştu ve nakil oldum. İki gözümden de kornea nakli olduktan sonra hasta psikolojisini çok daha iyi biliyorum. İnsanlara hep bu bakış açısıyla yaklaşırım, empati yaparım. Kornea nakli, hayatıma büyük anlam kattı. Bir sağlık çalışanı olarak organ bağışına ihtiyaç duyup sağlığıma kavuştum. Bu durumda insanlara şifa olmak büyük bir nimet. Organ bağışı gerçekten çok önemli. İnsanların umut ışığı oluyor."

-Doğduğu hastaneye müdür oldu

Kemalpaşa'da 18 yıldır hekimlik yapan Bektaş, 1972'de dünyaya geldiği ve o dönem hastane olan şu anda ise toplum sağlığı merkezi ile ilçe sağlık müdürlüğü olarak hizmet veren binaya 3 ay önce müdür atandığını, dünyaya gözlerini açtığı hastanede insanların sağlığına kavuşması için çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Doğduğu oda şu anda sağlık çalışanlarınca idari işlerde kullanılan Bektaş, "Burası o zaman hastaneydi. Bu binada daha önce de aile hekimi olarak görev yaptım. Doğduğum yerde yıllar sonra ilçe sağlık müdürü olarak hizmet vermek benim için büyük bir onur" diye konuştu.

Köylerle birlikte yaklaşık 100 bin nüfusa yaklaşan ilçede diyabet, tansiyon, kanser, obeziteye yönelik çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Bektaş, özellikle ilkokul 1. sınıf öğrencilerine yönelik başlattıkları proje kapsamında öğrencileri 4 yıl boyunca obeziteye karşı takip edeceklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber