Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Mart 2015 - 17:48 Yorum: 0

Korucuların özlük hakları iyileştiriliyor

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen: "Korucularımızın özlük haklarına ilişkin yasal düzenlemenin kısa süre sonra yürürlüğe girmesini bekliyoruz"

Korucuların özlük hakları iyileştiriliyor

ŞANLIURFA (AA) - Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, korucuların özlük haklarına ilişkin yasal düzenlemenin kısa süre sonra yürürlüğe girmesinin planlandığını söyledi.

Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır ülke genelindeki yaklaşık 50 bin korucunun düşük ücretlerle fedakarca görev yapmaya çalıştığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta  22 ilden dernek üyeleriyle görüş alışverişinde bulunduğunu belirten Sözen, korucuların taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiklerini aktardı.

Sözen, görüşmeden umutlu ayrıldıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Korucularımızın 30 yıldır sosyal güvence haklarından yoksun olarak çalıştırılması, maaşlarının düşük olması, harç parası alınmadan silah ruhsatının verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanımızdan taleplerimiz oldu. Önümüzdeki günlerde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile de bir görüşme yapacağız. Seçim öncesi mecliste görüşülecek olan yasa çalışmaları kapsamında, korucularımızın analarının ak sütü gibi helal olduğunu düşündüğümüz bu sorunlarının çözüleceğine inanıyoruz. Görüşmeden yüzde yüz umutlu ayrıldık. Korucularımızın özlük haklarına ilişkin yasal düzenlemenin kısa süre sonra yürürlüğe girmesini bekliyoruz."

Sigorta sorunlarının giderilmesini bekledikleri korucuların 980 lira olan maaşının en düşük devlet memuru maaşına endekslenmesini beklediklerini ifade eden Sözen, koruculardan harç parası alınmadan silah ruhsatı verilmesini istediklerini kaydetti.

Sözen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da ülke genelinde görev yapan 300 kadın korucuyla bu ay içerisinde bir toplantı gerçekleştirilmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber