Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Ağustos 2016 - 14:48 Yorum: 0

Korunmaya muhtaç çocuklar doğa ve tarımla buluştu

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen "Z Kuşağı Tarımla Buluşuyor" projesi kapsamında Samsun Aile ve Sosyal Politikalar...

Korunmaya muhtaç çocuklar doğa ve tarımla buluştu

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen "Z Kuşağı Tarımla Buluşuyor" projesi kapsamında Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki korunmaya muhtaç çocuklar doğa ve tarım ile buluşturuldu.

7 gün konaklamalı olarak planlanan ve ortaöğretim 5. sınıfı bitirmiş 20 öğrenciden oluşan grup, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü(KTAE) arazisi içerisinde gerçekleştirilen etkinliklerle projenin açılışını gerçekleştirdi. Çocukları bu güzel günlerinde Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, KTAE Müdürü Kibar Ak ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Musa Öncül yalnız bırakmadı.

Dönem süresince arazi çalışmaları, laboratuvar çalışmaları, sanatsal içerikli etkinlikler, drama içerikli oyunlar, spor etkinlikleri, Kızılırmak Deltası'na gezi ve şehir turu düzenleneceğini belirten KTAE Müdürü Kibar Ak, "Etkinlik dönemi süresince alınan tüm geri bildirimler, ön test ve son testler ve tutum ölçekleri ile ölçme ve değerlendirme yapılacaktır. Elde edilen sonuçlar bilim dünyası ile paylaşılacak" dedi.

Projenin amacının, çocukların doğal dünyayı anlamaları için uygun ortamlar oluşturmak, bunun heyecanını yaşamalarını sağlamak, çevreye karşı duyarlı, çevreyi ve doğayı koruyan bireyler yetişmesine imkanı sağlamak olduğunu belirten KTAE Müdürü Ak, "Ayrıca tarım bilimi okuryazarlığını geliştirerek doğa, bilim ve tarım arasındaki ilişkileri kavratmaktır. Ayrıca bilimsel problem çözebilen ve bilimsel düşünme becerilerine sahip, bilimsel bilgileri günlük hayata dahil edebilen bireyler haline gelmelerine yardımcı olmak" diye konuştu.

Projenin çocuklar için önemine değinen İl Müdürü Tekin Balcı, "Müdürlüğümüz bünyesinde kalan korumaya muhtaç çocuklarımızın böyle güzel bir proje içerisinde yer alması çocuklarımız adına bizleri çok mutlu etti. Bu proje, çocuklarımızın aktif olarak yer alacağı ve ekip çalışma ruhunu kazanacakları bir etkinlik dönemi olacak. Çocuklarımızın tarımı inceleme ve anlayabilme yeteneklerini geliştirerek doğal ortamda gözlemler yaparak, temas ederek ve hissederek öğrenmelerini sağlayacak" şeklinde konuştu.

Korunmaya muhtaç çocuklar doğa ve tarımla buluştu

Korunmaya muhtaç çocuklar doğa ve tarımla buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber