Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mayıs 2016 - 09:33 Yorum: 0

Kosbi’den Mesleki Eğitime Tam Destek

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), ile Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "Geleceğin İçin, Mesleğini Keşfet"...

Kosbi’den Mesleki Eğitime Tam Destek

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), ile Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "Geleceğin İçin, Mesleğini Keşfet" konulu proje yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. "Mesleğim Geleceğim" sloganıyla yürütülen projeyle kariyer planlaması yapan öğrencilere mesleki eğitimin önemi ile sanayinin ihtiyacı olan meslekler yerinde tanıtıldı. Ödül töreninde konuşan KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, mesleki eğitimlere yönelik çalışmalara bundan sonra da destek olacaklarını belirtirken, sanayi sektörünün mesleki eğitim alan çalışanlara her zaman ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları çalışma ile aydınlık geleceğin projelerini gördüklerini belirten Porsuk, "Bu nedenle öğrencileri ve aileleri gönülden kutluyorum. 8. Sınıf öğrencilerimiz TEOG sınavına girdi. Hayatlarındaki önemli kararları alacaklar. Sonra iş hayatına atılacaklar yada yüksek öğrenime devam edecekler. Tüm gençlerimizin istediği meslekleri edinmelerini temenni ediyorum" dedi.

MESLEKİ EĞİTİME TALEP ARTTI

Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz etkinlik sonrası Kemalpaşa'da mesleki eğitime olan talebin yüzde 15 arttığını söyleyen Porsuk, "Bu bizi memnun etti. Öğrencilerimiz hep düz lise seçiyor. Sanayinin gelişmesinde ara elemana ihtiyaç var. Kalifiye eleman ekonomide başarının temelidir. Ben eski bir eğitimci olarak açıkça ifade edeyim. Tekniker ve teknisyenler işsizlik sorunu yaşamaz. İyi yetişmiş ara eleman her zaman iş bulur. Okullarımızdaki mesleki eğitime olan önem her geçen gün artıyor. Son dönemlerde mezun olmuş gençlerimizin yarattığı farkındalık bizi umutlandırıyor. Geçen yıl projeler bizi çok etkilemişti. Bu yılda iyi görünüyor. KOSBİ olarak bizler mesleki eğitime destek olmaya çalışıyoruz. Okullarla ortak projeler yapıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda bir meslek lisesine ve İZKA ile 760 Bin Türk liralık bir projeye destek olduk. Çocuklarımızın daha modern laboratuarlarda yetişmesini sağlamış olduk. Okullarla yeni projeler yapıp İZKA'ya verdik. Projelerin uygulamaya geçmesi güzel olacak. Daha çağdaş ve daha modern eğitimleri destekliyoruz. Kemalpaşa'da eğitime yönelik değişimler var. Katip Çelebi Üniversitesi ilçemizde bir okul açmayı düşünüyor. Ayrıca meslek lisesi kurmak için de çalışmalar var. Böylece meslek liselerimizi çeşitliliğini arttırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

AKILLI KAVŞAK PROJESİ BİRİNCİ OLDU

Kemalpaşa Belediyesi Dere Mesire Alanı'nda düzenlenen törende öğrenciler halk oyunu gösterisi yaptıktan sonra başarılı bulunan proje ekiplerine ödülleri, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Kemalpaşa Belediye Başkan Vekili Bülent Aksakal, Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Avcıbaşı, KOSBİ Bölge Müdürü Cüneyt Öztürk, KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem ve okul müdürleri tarafından verildi. Yarışmada akıllı kavşak projeleri ile Yukarı Kızılca Ortaokulu Proje ekibi birinci olurken, Dört Şeritli Manyetik Kart projesi ile de Yiğitler Özcan Katrancı Ortaokulu proje ekibi ikinci oldu. Yarışmada üçüncülük ödülünü ise Kahvenizi Nasıl Alırsınız? Projesi ile Ayşe-Hasan Türkmen Ortaokulu Proje Ekibi aldı. Yarışmaya Kemalpaşa'nın farklı okullarından toplam 62 proje katıldı.

Kosbi’den Mesleki Eğitime Tam Destek

Kosbi’den Mesleki Eğitime Tam Destek

Kosbi’den Mesleki Eğitime Tam Destek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber