Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Hibe - Proje - Burs 16 Mart 2016 - 07:16 Yorum: 0

KOSGEB Belgelendirme Desteği’nde Oran %100’e Çıkarıldı

KOSGEB’in Genel Destek Programı kapsamında bulunan Belgelendirme Desteği uygulamasında önemli değişiklikler yapıldı.

KOSGEB Belgelendirme Desteği’nde Oran %100’e Çıkarıldı

 Daha önce Belgelendirme Desteği kapsamında Türk Standartları Enstitüsü(TSE)’den alınacak belgelerde akreditasyon şartı aranıp bölge farklılıklarına göre destek sağlanırken, yeni çıkan kararla birlikte KOBİ’ler ve girişimciler akreditasyon şartı ve bölge farklılıkları aranmaksızın bu destekten %100 oranında faydalanabilecekler.
Yine  Genel Destek Programı destek kalemleri arasında yer alan Belgelendirme Desteği ile daha önce Türk Patent Enstitüsü(TPE) ‘den alınacak belgelerde bölge farklılıklarına göre destek sağlanırken, son çıkan kararla birlikte KOBİ’ler ve girişimciler bu destekten %100 oranında katkı sağlayabilecekler.
15 Haziran 2010 tarih ve 27612 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği çerçevesinde yürürlüğe girmiş olan Genel Destek Program’ında, 64. Hükümet Programı Eylemleri kapsamında değişiklik yapılması ihtiyacı ortaya çıktı.
Bu kapsamda İcra Komitesi’nce alınan karara göre
a)     Belgelendirme Desteği kapsamında; Türk Standartları Enstitüsü (TSE)’den alınacak belgelerin akreditasyon şartı ve bölge farkı aranmaksızın %100 (yüz) oranında desteklenmesi,
b)     Sınai Mülkiyet Hakları Desteği kapsamında; Türk Patent Enstitüsü (TPE)’den alınacak belgelerin bölge farkı aranmaksızın %100 (yüz) oranında desteklenmesi,
hususlarının kabul edilmesine, programın son haline getirilebilmesi, uygulamaya konulması ve yapılan revizyonların uygulama esaslarına uyarlanması sürecinde merî mevzuatın yürürlükte kalması yönünde İdare Başkanlığına yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi.
Kaynak: KOSGEB
 

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber