Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 16 Ağustos 2016 - 15:48 Yorum: 0

KOSGEB desteğiyle imalatçı oldu

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Müdürlüğü'nün hibe desteğini kazanan kadın girişimci...

KOSGEB desteğiyle imalatçı oldu

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Müdürlüğü'nün hibe desteğini kazanan kadın girişimci Beyhan Veral, kentin ilk ve tek kağıt bardak üretim işletmesini kurdu.

KOSGEB'den aldığı destekle Siirt'te kendi işinin patronu olan Beyhan Veral, ev hanımlığından iş hayatına atıldı. Daha önce zamanının büyük bölümünü evde oturarak geçirdiğini aktaran Veral, "Ancak hep çalışma isteği içime doğmuştu. KOSGEB'in girişimcilik kurslarına katılarak belgemi aldım. Verilen destekle de Siirt ilin ilk ve tek kağıt bardak üretim işletmesini kurdum. En büyük hayalim işimi geliştirerek ilimizdeki vatandaşlara istihdam oluşturmaktır. Maddi destekten ötürü KOSGEB yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç ise girişimci adayları ilk başta "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ne tabi tutuklarını, eğitimden sonra girişimcilere işletme açmaları için KOSGEB olarak 50 bin TL geri ödemesiz üst limitli hibe ve 100 bin TL geri ödemeli faizsiz kredi desteği verdiklerini söyledi. Erkılıç, destekten faydalanan girişimciler arasında kendine güvenen birinin kadın olması ve ilimizin ilk ve tek kağıt bardak üretim işletmesini açmış olması kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

KOSGEB desteğiyle imalatçı oldu

KOSGEB desteğiyle imalatçı oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber