Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Hibe - Proje - Burs 21 Mayıs 2015 - 06:34 Yorum: 0

KOSGEB Malatya Müdürlüğünden Girişimcilik eğitim seferberliği

KOSGEB Malatya hi̇zmet merkezi̇ müdürlüğü kendi̇ kaynaklari i̇le , i̇şi̇ni̇ kurmak i̇steyen gi̇ri̇şi̇mci̇ler i̇çi̇n 27 sinif uygulamali gi̇ri̇şi̇mci̇li̇k eği̇ti̇m programi açarak yeni̇ gi̇ri̇şi̇mci̇ desteği̇ i̇çi̇n büyük bi̇r atak başlatti.

KOSGEB Malatya Müdürlüğünden Girişimcilik eğitim seferberliği

Eği̇ti̇mleri̇n 21 adedi̇ Malatya merkez de yapilacak olup, 6 adet gi̇ri̇şi̇mci̇li̇k eği̇ti̇mi̇ de Kale, Darende, Doğanşehi̇r, Pötürge,Heki̇mhan ve Akçadağ i̇lçeleri̇nde yapilcaktir. 

merkez de yapilacak eği̇ti̇mler i̇çeri̇si̇nde bayanlara 2 adet ve engelli̇lere yöneli̇k 1 adet özel siniflar açilacaktir. 2010 yilinda başlayan uygulamali gi̇ri̇şi̇mci̇li̇k eği̇ti̇mleri̇nde şi̇mdi̇ye kadar 4.200 ki̇şi̇ gi̇ri̇şi̇mci̇li̇k serti̇fi̇kasi aldi yaklaşik 410 gi̇ri̇şi̇mci̇ de kendi̇ i̇şi̇ni̇ kurdu. gün geçti̇kçe artan talep, bu eği̇ti̇mleri̇n de sayisinin arttirilmasini zorunlu hale geti̇rdi̇. 

2013 ve 2014 yillarinda sadece KOSGEB Malatya müdürlüğü tarafindan açilan sinif sayisi 16 i̇ken 2015 yilinda açilan sinif sayisi 27 oldu. son zamanlarda gi̇ri̇şi̇mci̇leri̇n i̇ş plani yaparak daha ni̇teli̇kli̇, daha başarili ve katma değeri̇ daha yüksek olan i̇ş kollarinda i̇şletmeler kurmalari bu eği̇ti̇mleri̇n nekadar önemli̇ ve gerekli̇ olduğunu ortaya koymuştur. Malatya merkez müdürlüğü , 2014 yilinda toplam 1116 gi̇ri̇şi̇mci girişimcilik sertifikası verilirken, 2015 yılında bu sayıyı 1350 girişimciye cıkarmayı hedeflemektedir.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber