Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Eylül 2016 - 15:33 Yorum: 0

KOSGEB’den üretime dev katkı

KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, KOSGEB'in 2016 yılı içerisinde uygulamaya aldığı KOBİ desteklerine bir yenisini daha eklediğini ve bu kapsamda...

KOSGEB’den üretime dev katkı

KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, KOSGEB'in 2016 yılı içerisinde uygulamaya aldığı KOBİ desteklerine bir yenisini daha eklediğini ve bu kapsamda imalatçı KOBİ'lere "Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği" sağlayacaklarını söyledi.

19 Eylül 2016 tarihinde başvuruları başlayan "2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği" hakkında bilgi veren KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, "İmalat sanayinde faaliyet gösteren, KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve KOBİ beyannamesi onaylı işletmelerin söz konusu krediye başvurabilecekler. Program kapsamında sıfır faizli olarak uygulanacak kredi üst limiti 300 bin TL olacak ve kredi faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Kredi vadesi ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ayda ödenecek" dedi.

KOSGEB'in kredi programı çerçevesinde protokol yaptığı 8 banka olduğunu ve bankaların kredi ana parasını karşılayacağını ve KOSGEB'in faiz kısmını karşılayacağını belirten Dursunoğlu, "Bankalar, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İşbank ve Vakıfbank'tır. Teminat sıkıntısı çeken işletmelerin bu sorunlarının giderilmesi için Kredi Garanti Fonu'nu da programda yer almaktadır. Teminat sıkıntısı çeken işletmelerin bu sorunlarının giderilmesini teminen Kredi Garanti Fonu A.Ş. (KGF)'nin de programda yer alacak. KGF ile özellikle KOSGEB aracılığıyla birçok işletme ilk defa tanışacak. Bankaların teminat olarak kabul etmediği birçok kalemi hatta alınacak makine-ekipmanı bile KGF kabul edecek. 2016 yılı makine teçhizat kredi faiz desteği için internet üzerinden http://kredi.kosgeb.gov.tr/ adresi kullanılarak başvuru yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgi için işletmelerimiz 4441567 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirler ya da müdürlüğümüz ile irtibata geçebilirler. Samsun'un bu destekten azami derecede yararlanması için, müdürlük olarak başvuruda bulunanlara her türlü desteği sağlamaya hazırız" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber