Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 09 Mart 2015 - 14:08 Yorum: 0

KOSGEB'ten bilgilendirme toplantısı

KIRIKKALE (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kırıkkale Hizmet Merkezi Müdürü Ali Sevinç, Kırıkkale Ticaret Borsası üyelerini...

KOSGEB'ten bilgilendirme toplantısı

KIRIKKALE (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kırıkkale Hizmet Merkezi Müdürü Ali Sevinç, Kırıkkale Ticaret Borsası üyelerini markalaşma ve kurumsallaşma konularında bilgilendirdi.

Sevinç, Ticaret Borsası Salonu’nda düzenlenen toplantıda,, Türkiye'de işletmelerin yüzde 99’unu oluşturan KOBİ’lerin yapısının büyük çoğunlukla aile şirketi şeklinde olduğunu söyledi.

Bu işletmelerin kurucu ve çevresindeki az sayıda çalışanı ile hızlı ilerleyen işletmeler olup belirli bir büyüklüğe ulaştıklarında sorunlarla karşılaştıklarını ifade eden Sevinç, şunları kaydetti:

"Yaşanılan bu sorunlarla baş edebilmek için KOSGEB'in 20 Mart 2015 son başvuru çağrısında bulunduğu KOBİ Proje Destekleri kapsamında yer alan kurumsallaşma veya markalaşma teşvikleri son derece önemlidir. KOBİ’lerde proje kültürü ve bilincinin oluşturulması, işletmelerin proje yapabilme kapasitelerinin geliştirilmesi, KOBİ’lerin, üretim, yönetim, organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler, finans, bilgi yönetimi ve bunlarla ilişkili alanlarda, KOSGEB tarafından belirlenen dönem ve konularda sunacakları projelerin desteklenme süresi 3 yıl, destek üst limiti 150 bin liradır."

Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer de teşviklerden yararlanmak isteyen üyelere her türlü destekte bulunacaklarını belirterek, üyelere KOSGEB desteklerinden yararlanmaları çağrısında bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber