Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Eylül 2016 - 11:13 Yorum: 0

KOSKİ’ye borcu olanlara ödeme kolaylığı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 6736 Sayılı Kanun gereği su borçlarının yeniden yapılandırılmasına dair yaptığı açıklamada,...

KOSKİ’ye borcu olanlara ödeme kolaylığı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 6736 Sayılı Kanun gereği su borçlarının yeniden yapılandırılmasına dair yaptığı açıklamada, KOSKİ müşterilerinin bu fırsatı iyi değerlendirerek tüm borçlarını sağlanan kolaylıkla bitirebileceğini duyurdu.

Konu ile ilgili KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'un 19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün de harekete geçtiği belirtilerek, "Söz konusu kanun gereği su ve atık su borcu bulunan abonelerimize borçlarını yeniden yapılandırması hususunda imkan sağlanmıştır. Buna göre, müracaat edilmesi halinde, vadesi 30 Haziran 2016 tarihi öncesi su ve atık su borçları yeniden yapılandırılacaktır. Abonelerimiz dilerse, yapılandırılmış borçlarını 36 ayda 18 taksite kadar ödeyebilirler. Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde, herhangi bir idari ve hukuki işlem yapılmayacaktır. Yapılandırmadan yararlanılması durumunda, varsa hesaplanan gecikme cezası, gecikme zammı, zam ve cezaların yerine, ilgili dönemlerde geçerli olan Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) aylık değişim oranları uygulanacaktır. Yapılandırılan borçların peşin veya taksitli olarak ödenmesi mümkün olacaktır. 6736 Sayılı Kanun'la getirilen bu düzenlemeyi KOSKİ müşterilerimiz iyi değerlendirmelidir. Bu düzenleme, müşterilerimizin tüm borçlarından kurtulması için büyük bir fırsattır. Su ve atık su borçlarını 6736 sayılı kanunun ilgili maddelerinden yararlanarak yeniden yapılandırmak için, nüfus cüzdanı ile birlikte en yakın KOSKİ şubesine müracaat edilmesi gerekmektedir. Birikmiş su ve atık su borçlarının yapılandırılmasına yönelik büyük bir imkan sunan ve abone lehine pek çok uygulama getiren söz konusu düzenlemeden faydalanılması, abonelerimizin menfaatine olacaktır. Kanunun verdiği bu imkanlardan yararlanmak için son başvuru süresi 31 Ekim 2016 tarihi mesai saati bitimidir" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber