Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 20 Şubat 2018 - 23:23 Yorum: 0

Kosova Cumhuriyeti bağımsızlık günü resepsiyonu

Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 10'uncu yıl dönümü Ankara'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Kosova Cumhuriyeti bağımsızlık günü resepsiyonu

Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 10'uncu yıl dönümü Ankara'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, Kosova'nın bağımsızlığının 10'uncu yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verdi. Ankara Sherathon Otel'de gerçekleştirilen resepsiyona Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün yanı sıra çok sayıda diplomat katıldı.

Özlü, Türkiye ve Kosova halklarının birbirine akraba toplumlar olduğunu belirttiği konuşmasında, "Türkiye 17 Şubat 2008'de bağımsızlığına kavuşan Kosova Cumhuriyeti'ni ilk tanıyan ülkelerden birisi oldu. Dost ve kardeş ülke Kosova, bağımsızlığının ilk 10 yılında başarılara imza attı. Bu başarılar Kosova'nın uluslararası platformda hak ettiği yerin bir göstergesi olmuştur" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Kosova'nın ekonomik açıdan kalkınması için her zaman güçlü bir destek olduğunu vurgulayan Özlü, bugün Kosova'da 600'ün üzerinde Türk iş adamının faaliyet gösterdiğini aktardı.

Kosova'nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün Türkiye için tartışmaya kapalı bir konu olduğunu dile getiren Özlü, şunları söyledi:

"Kosova'nın huzur aynı zamanda Balkanlar'ın da refahı ve huzuru anlamına geliyor. Türkiye Balkanlar'daki barış ve istikrarı bir dış politika önceliği olarak belirlemiştir. Kosova ile Türkiye arasındaki en güçlü bağların arasında insani bağlar ve insani köprüler gelmektedir. Bu köprüler sahip olduğumuz sağlam dostluğu daha da pekiştirmektedir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber