Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 22 Aralık 2014 - 14:33 Yorum: 0

Kosovalı baba kayıp çocuklarını arıyor

İsviçre'nin Zürih kentinde yaşayan Kosovalı baba, kaybolan 18 yaşındaki kızı ve 16 yaşındaki oğlunu bulmak için Adana'ya geldi

Kosovalı baba kayıp çocuklarını arıyor

ADANA (AA) - İsviçre'nin Zürih kentinde yaşayan Kosova asıllı İsviçre vatandaşı baba, 3 günden beri haber alamadıkları kızı ve oğlunu Adana'da arıyor.

Alınan bilgiye göre, İsviçre'nin Zürih kentinde yaşayan Haljit Ljodza (47), 18 yaşındaki kızı Edita ve 16 yaşındaki oğlu Visar'ın 19 Aralık'ta eve gelmemeleri üzerine polise kayıp başvurusunda bulundu.

Zürih polisi, çocukların IŞİD'e katılmış olabileceği ihtimali üzerine durumu Uluslararası Polis Teşkilatı'na (INTERPOL) bildirdi.

Çocukların cep telefonlarını takibe alan INTERPOL yetkilileri, sinyallerin Adana'dan geldiğini belirlemesi üzerine baba Ljodza, uçakla Adana'ya gelerek polise çocuklarının burada olabileceği bilgisiyle başvurdu.

Çocuk Şube Müdürlüğü Kayıp Çocuklar Büro Amirliği'ne götürülen Ljodza, çocuklarıyla ilgili ifade verdi.

İşlemlerin ardından gazetecilere açıklama yapan baba Ljodza, göz yaşları içerisinde çocuklarının fotoğraflarını basın mensuplarına gösterdi.

Zürih'te bir temizlik firmasında çalıştığını anlatan baba Ljodza, çocuklarının daha önce izinsiz olarak evden hiç ayrılmadıklarını belirtti.

Ljodza, çocuklarının Avrupa'dan uçakla İstanbul'a gittiğini, onlara ait cep telefonu sinyallerinin takibi sonucunda Adana'da bulunduklarının tespit edildiğinin bildirilmesi üzerine kente geldiğini söyledi.

Göz yaşları içerisinde "Lütfen yardım edin" diyen 4 çocuk babası Ljodza, "İki çocuğum için buradayım. Çocuklarım 2 yıldır bir camiye gidiyorlardı. Buradaki camiye gidipte IŞİD'e katılanların olduğunu duymuştum. Önce İstanbul'a gelmişler. Buradan Suriye'ye gitmiş olabilirler. Kızım 3-4 ay önce başını örtmeye başladı. IŞİD hakkında bir şey bilmiyorum ama çocuklarım IŞİD'e katılmış olabilirler" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber