Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2016 - 10:58 Yorum: 0

Kosovalı heyetten Necmettin Erbakan Üniversitesine Ziyaret

Kosova Gençlik Konseyi Başkanı Mensur Morina ve beraberindeki heyet Necmettin Erbakan Üniversitesini (NEÜ) ziyaret etti.

Kosovalı heyetten Necmettin Erbakan Üniversitesine Ziyaret

Kosova Gençlik Konseyi Başkanı Mensur Morina ve beraberindeki heyet Necmettin Erbakan Üniversitesini (NEÜ) ziyaret etti.

Kosova'dan gelen misafirlerini NEÜ'de ve Konya'da ağırlamaktan memnun olduğunu kaydeden NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, "Tarihi kardeşlik bizim için çok kıymetli. Gerek Balkanlara Karaman'dan, Konya'dan göç etmiş olan atalarımız gerekse de yıllar boyu Türkiye ile Balkanlarda yapılmış işbirlikleri çerçevesinde kardeşlik hukukunun çok derin olması birbirimize karşı daha sıcak ilişki içinde olmamıza vesile oluyor" dedi.

"Önemli olan gönüllerin birbirine yakın olması"

Bu kardeşliğin sadece sözde kalmayıp her türlü alanda; eğitimde, ekonomide, sağlıkta ve sosyal konularda devreye girdiğini belirten Rektör Prof. DR. Şeker, "Bu birlikteliğin devam etmesi önemli. Üniversitemizde Kosova'dan öğrencilerin olmasından dolayı çok mutluyuz. Özellikle lisansüstü eğitimine devam eden öğrencilerimizin Kosova'daki akademik hayata yön vermelerini arzuluyoruz" diye konuştu.

"Ülkeler arasında sınırlar vardır, önemli olan halklar arasında sınırların olmamasıdır, gönüllerin birbirine yakın olmasıdır" diyen Şeker, Kosova'ya gittiklerinde kendilerini hiç yabancı hissetmediklerini de hatırlatıp onların da Konya'da kendi evlerinde olduklarını bu anlamda rahat olmalarını dilediklerini ifade etti.

"Konya'da edindikleri tecrübeleri Kosova'da paylaşacaklar"

Kosova Gençlik Konseyi Başkanı Mensur Morina ise Konya'ya ilk defa geldiklerini ve Konya'da kendi evlerinde gibi hissettiklerini belirtti. Osmanlı Devletinden bu yana süregelen tarihi birlikteliğe de değinen Morina, Konya'da okuyan Kosovalı öğrencilerle de bir araya geldiklerini ve öğrencilerin mevcut durumlarından çok memnun olduklarını da söyledi. Kosovalı öğrencilerin başarılı olmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Mensur Morina, öğrencilerin Konya'da edindikleri tecrübelerini Kosova'da paylaşacaklarını da sözlerine ekledi. Kosova'daki bazı üniversitelerin, Necmettin Erbakan Üniversitesini kardeş üniversite olarak görmek istediklerinin altını çizen Morina, gelecekte ortak bazı projelere de imza atılacağını kaydetti.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil de, heyettekilerle 13. Ufuk Turu kapsamında tanıştıklarını, Kosova'da böyle bir partner kuruluşu tanımanın ve heyet olarak ziyarete gelmiş olmalarının kendilerini memnun ettiğini aktardı.

Heyetin Konya'ya ilk defa geldiğini söyleyen Görgülügil, "Üniversite, Belediye ve bazı diğer kuruluşlarla kardeş olmak istiyorlar. İnşallah bu arzuları gerçekleşir. İnşallah Konya'da iyi bir izlenimle ayrılmalarına vesile oluruz" dedi.

Kosovalı heyetten Necmettin Erbakan Üniversitesine Ziyaret

Kosovalı heyetten Necmettin Erbakan Üniversitesine Ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber