Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 28 Kasım 2014 - 18:18 Yorum: 0

Kosovalı iş adamlarından Eskişehir çıkarması

Eskişehir Valisi Tuna: "Yakın olan ülkelerin arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin artması herkesin çıkarınadır"

Kosovalı iş adamlarından Eskişehir çıkarması

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, yakın olan ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin artmasının herkesin çıkarına olduğunu söyledi.

Vali Tuna, Eskişehir Ticaret Odası(ETO) ev sahipliğinde çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Kosovalı iş adamlarını makamında kabul etti.  

İş adamlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Tuna, "Ülkelerimiz arasında tarihten gelen güçlü bağlar var. Özellikle son iki senede Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkentliği'nden dolayı Kosova'nın da aralarında bulunduğu Türki Cumhuriyetlerle daha yakın ilişkilerimiz oldu" diye konuştu.  

Ülke ekonomisi açısından iş adamlarıyla ilişkilerin önemine dikkati çeken Tuna, şunları kaydetti:

"Bir ülkenin gelişmesinde, kalkınmasında ve dışa açılmasında iş adamlarının büyük payı vardır. En büyük pay onlarındır. Öncelikle ilişkileri her alanda yakın olan ülkelerin arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin artması herkesin çıkarınadır. Bunun için birbirini daha iyi tanımak, gidip gelmek ve kültürünü de daha iyi tanımak gerekiyor. Biz zaten birbirimizi iyi tanıyoruz. Ortak bir çok kültür unsurumuz, değerimiz var. Birlikte iş yapmak, ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesi arzu ettiğimiz bir şeydi. Temennimiz inşallah bu görüşmelerden de olumlu kararlar alınır ve her iki ülke de bundan karlı çıkar."

Ziyarete ETO Başkanı Metin Güler, Kosova Türkiye Ticaret Odası Başkanı Ahmet Mithat Milli, Kosova Türkiye Ticaret Odası Genel Sekreteri Esin Muzbeg, Kosova Amerikan Ticaret Odası Başkanı Arian Zeka, Kosova Ekonomi Odası Başkan Yardımcısı Muhammed Ymeri katıldı. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber