Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Ekim 2014 - 16:23 Yorum: 0

Kosova'nın Ankara Büyükelçisi Spahiu, Kayseri'de

Spahiu: "Ticari ilişkileri geliştirmek istiyoruz ve yatırım imkanlarını araştırıyoruz. Kayserili iş adamlarını Kosova'da yatırım yapmaya davet ediyoruz"

Kosova'nın Ankara Büyükelçisi Spahiu, Kayseri'de

KAYSERİ (AA) - Kosova'nın Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini ve yatırım imkanlarını araştırdıklarını belirterek, "Kayserili iş adamlarını Kosova'da yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Spahiu beraberinde Müsteşar Güner Ureya ve Kosova Kayseri Fahri Konsolosu Emin Hisarcıklıoğlu ile Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı ziyaret etti.

Büyükelçi Spahiu, ziyarette, Kosova’nın yeni bir ülke olduğunu, en önemli dost ve stratejik ortakları arasında Türkiye'nin yer aldığını söyledi.

Ticaret Odası'nın kendilerini konuk etmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Spahiu, "Dostlarımızın desteği ile içinden geçtiğimiz zor süreci atlattık ve bağımsızlığımızı kazandık. Ekonomik gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Ticari ilişkileri geliştirmek istiyoruz ve yatırım imkanlarını araştırıyoruz. Kayserili iş adamlarını Kosova'da yatırım yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

KTO Başkanı Hiçyılmaz ise iş adamlarının sektörel bazda ticari ilişki kurmalarını ve bu kapsamda geziler düzenlemelerini önemsediklerini belirtti.

Kosova ile Türkiye'nin dost ve kardeş iki ülke olduğunu  vurgulayan Hiçyılmaz, "Tarihten gelen bağlarımızı düşündüğümüzde iki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileri noktalara gitmesini arzu ediyoruz. KTO olarak, ticari ilişkilerimizin ilerlemesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizden şüpheniz olmasın" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber