Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Nisan 2014 - 13:43 Yorum: 0

Kötü kokan dere için camide imza kampanyası

Adana'da cemaat, cami yakınından geçen dereden yayılan kötü kokuya önlem alınması için imza kampanyası başlattı

Kötü kokan dere için camide imza kampanyası

ADANA (AA) - Cami yakınından geçen dereden yayılan kötü kokuya önlem alınmasını isteyen cemaat, imza kampanyası başlattı.

Merkez Yüreğir ilçesi Sarıçam Mahallesi'ndeki Sarıçam Deresi'nden yayılan kötü koku üzerine dere yakınında bulunan Hacı Zekiye Düşmez Hal Camisi avlusuna, cemaat tarafından "Lütfen dikkat. Camimiz ön kısmından geçmekte olan kanalın kokusu ve temizliği için imza kampanyasına katılımlarınızı bekliyoruz" yazılı pano konuldu.

Cemaat ve çevredeki vatandaşlar, kampanyaya destek verdi.

Cemaatten Halil Köşürgeli (65), AA muhabirine, dere ilaçlanmasına rağmen koku ve sinekten kurtulamadıklarını belirterek, bu durumun çeşitli hastalıklara da neden olduğunu ileri sürdü.

Yetkililerden yardım isteyen Köşürgeli, "Biz para, pul istemiyoruz ama şu dereyi Allah rızası için temizlesinler. Cemaat bu durumdan rahatsız. Millet, derenin pis kokusundan namaz kılmaya gelemiyor" dedi.

Yusuf Kapan da camiyi havalandırmak için pencere bile açamadıklarını ifade ederek, "Önceleri dere daha kirliydi, Büyükşehir Belediyesi temizlendi ancak son dönemde kontrol etmediler. Seyhan Nehri'nden gelen su, burada kalıyor ve bir süre sonra kokudan, sinekten geçilmiyor. Zaman zaman şebekeden sızan kanalizasyon atıkları da buraya akıyor. Sorunun giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Toplanan imzaların, Adana Büyükşehir Belediyesi ile Yüreğir Toplum Sağlığı Merkezi'ne ulaştırılacağı belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber