Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:12 İzmir’de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz iddiasıyla aranan şüpheli yakaland...09:11 Bayburt’ta 59 bin 563 seçmen sandık başına gidecek09:10 Gönüllü gençler mezarlığı temizledi09:07 Kamyonete çarpmamak için manevra yapan ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
Sami Er
Yerel 25 Mart 2015 - 09:43 Yorum: 0

"Kötü Söz Söyleme, Ağzını Kirletme"

Turhal Cengiz Topel İlkokulu, küfürlü ve argo konuşmaktan kaynaklanan fiziksel ve ruhsal şiddeti önleyerek çocukların eğitim ortamındaki motivasyonlarının artmasını sağlamak için "Kötü Söz Söyleme, Ağzını Kirletme" adlı projeyi hayata geçirdi

'Kötü Söz Söyleme, Ağzını Kirletme'

TOKAT (AA) - Turhal Cengiz Topel İlkokulu tarafından küfürlü ve argo konuşmaktan kaynaklanan fiziksel ve ruhsal şiddeti önleyerek çocukların eğitim ortamındaki motivasyonlarının artmasını sağlamak amacıyla "Kötü Söz Söyleme, Ağzını Kirletme" adlı proje hayata geçirildi.

Proje hakkında AA muhabirine bilgiler veren okulun rehber öğretmeni Fatma Bayram Aktürk, rehberlik servisine, çocuklarının küfür ettiği, bu konuda ne yapmaları gerektiğini danışmak için gelen veli sayısının ve öğrenciler arasında da küfür şikayetlerinin artması üzerine böyle bir projeyi oluşturmayı düşündüklerini söyledi.

Projenin aralık ayında hayata geçirildiğini anlatan Aktürk, "Proje kapsamında bütün sınıflarda güzel konuşmanın önemi, öfke yönetimi konularında bilgilendirmelerde bulundum. Din Kültürü öğretmenlerimiz, 4. sınıflarda hadislerle kötü söz söylemenin sakıncalarından bahsetti" dedi.

Öğrencilerin sınıflarında panolar oluşturduğunu dile getiren Aktürk, "Sınıf kapılarına afişler hazırladılar. 'En İyi Slogan' ve 'En İyi Güzel Söz Kullanan Sınıf' yarışması düzenlendi. Slogan yarışmasında ilk dörde giren öğrencilerimize çeşitli ödüller verdik. En iyi güzel söz kullanan sınıfımıza da başarı belgesi verdik" diye konuştu.

Slogan yarışmasında birinci olan "Küfür varsa biz yokuz" sloganını afiş yaptırdıklarını belirten Aktürk, şunları söyledi:

"Okulda güzel meyveler verdiğini gördüğümüz projeyi küfür ve argonun en çok kullanıldığı yerler olarak görülen futbol sahalarına taşımaya karar verdik. Bu nedenle mart ayından itibaren kötü söz kullanılmadan oynanacak futbol turnuvaları düzenliyoruz. Bu turnuvalarda kötü sözün kullanılmamasını hedefliyoruz. Projeyle öğrencilerimizde küfürlü ve argo konuşmama konusunda büyük etki yarattığımızı düşünüyorum. Eğer bizler ilkokulda temeli sağlam güzel çocuklar yetiştirirsek gelecek nesillerde bu değerlerimizi taşıyacağımıza inanıyorum." 

Turhal Cengiz Topel İlkokulu Müdürü Salih Köse ise küfürlü ve argo konuşmanın çocukların günlük iletişim süreçlerine girdiğini öne sürerek, "Bu projeyle küfürlü ve argo konuşmanın yaratabileceği fiziksel ve ruhsal şiddeti engelleyerek, öğrencilerimizin daha kaliteli eğitim ortamında öğrenim görmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu projeyle küfürlü konuşmayı çok büyük oranda azalttık" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber