Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Şubat 2017 - 13:58 Yorum: 0

Köy garajının taşınmasını protesto ettiler

Malatya da ilçelere taşımacılık yapan J plakalı minibüs sürücüleri Köy garajlarının yeni yerine taşınmasına tepki göstererek Malaya Büyükşehir...

Köy garajının taşınmasını protesto ettiler

Malatya da ilçelere taşımacılık yapan J plakalı minibüs sürücüleri Köy garajlarının yeni yerine taşınmasına tepki göstererek Malaya Büyükşehir Belediye binası önünde eylem yaptı.

Polis belediye önünde toplanan çok sayıda sürücünün ve esnafın içeriye girmesine izin vermedi. Olay yerine gelen Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, bir süre sürücüler ile görüştükten sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüştü. Soruna çözüm yolu aradıklarını kaydeden Başkan İnce, "İlçelere çalışan J plakalı ilçe minibüslerimiz sabah saatinde eski garajın girişine toprak yığılmasından dolayı, "Biz esnafız bize uyarı ile bize bildirebilirlerdi. Neden eski garajı bu şekilde tahliye ediyorlar. Yeni garaj bize uygun değil. Burada vatandaş da biz de mağdur oluruz" diyerek hak arayışına girmişler. Biz de arkadaşlarımıza bu eylemin kanunsuz olduğunu hatırlatarak dağılmaları yönünde uyarılarımızı yaptık. Biz tekrar Belediye başkanımız geldiğinde görüşerek, sorunların çözümü noktasında ilgililerle bir karar alınacağını ümit ediyorum. Şu an burada ilçeye çalışan 130 aracımız var. Bunlar Doğanşehir, Arguvan, Akçadağ, Darende, Kuluncak, Yazıhan, Hekimhan gibi ilçelerin araçları var. Biz arkadaşlarımıza yapılan eylemin hukuksuz olduğunu ifade ettik. Bu tür konuşularak, yetkililerle bir araya gelerek çözülür. Bizler esnaf temsilcisi olarak bazı daire başkanlarımızla görüştük. Ancak Belediye başkanımız il dışında, geldiğinde kendisi ile de görüşerek soruna çözüm bulmaya çalışacağız. Esnafımız eski yere yakın bir yerde durak yeri istiyor. Bunu esnaf temsilcilerimizle ve belediye yetkilileriyle beraber çözeceğiz" diye konuştu.

Mesut İncenin konuşmasının ardından sürücüler olaysız bir şekilde dağıldı.

Köy garajının taşınmasını protesto ettiler

Köy garajının taşınmasını protesto ettiler

Köy garajının taşınmasını protesto ettiler

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber