Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 19 Aralık 2018 - 12:13 Yorum: 0

Köy okullarında ‘Organik Tarım’ eğitimleri devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenerek koordine edilen "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamındaki köy okullarında...

Köy okullarında  ‘Organik Tarım’ eğitimleri devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenerek koordine edilen "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamındaki köy okullarında eğitimler devam ediyor.

'Organik Tarım" eğitimleri adı altında Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği Burç İlkokulu, Gümüşkaya İlkokulu, Pınaryayla İlkokulu, Yenigüven İlkokulu ve Sarıharman İlkokulunda eğitimler verildi. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği eğitimlerde 500 öğrenciye eğitim verildi.

Eğitimleri Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Banu Bereket tarafından eğitimlerde öğrencilere organik tarımın insan, çevre ve hayvan sağlığı üzerindeki etkilerine yönelik bilgiler verdi.

Banu Bereket, organik tarım ürünlerinin tarladaki üretiminden pazardaki satışına kadar tüm safhaları anlattı.

Bereket, kaybolan doğal dengenin yeniden kurulmasını amaçlayan organik tarımın önemi ve gıda tüketimi konularında öğrenciler bilgilendirildi.

Program sonunda öğrencilere organik tarım logolu okul çantası hediye olarak dağıtıldı.

Köy okullarında ‘Organik Tarım’ eğitimleri devam ediyor

Köy okullarında ‘Organik Tarım’ eğitimleri devam ediyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber