Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Haziran 2016 - 13:58 Yorum: 0

Köyceğiz’de Ramazan Etkinlikleri

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 1. Köyceğiz Ramazan şenlikleri başladı.

Köyceğiz’de Ramazan Etkinlikleri

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 1. Köyceğiz Ramazan şenlikleri başladı. Belediye Başkanı Kamil Ceylan deveye binerek, Köyceğiz Kordonunda attığı turun ardından şenlik alanına geldi.

Köyceğiz Belediyesi ve Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 1. Köyceğiz Ramazan şenlikleri başladı.

Mehteran Takımı gösterisi ile başlayan program, Ortaca Özel Coşku Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından "Gemiler" halk oyunu ve Mevlevi Semazen gösterisi ile devam etti.

Etkinlikte, ilk gün geleneksel Aşuk Maşuk gösterisi yapıldı. Etkinlik süresince geleneksel orta oyunlarından Hacivat ile Karagöz, Gölge Oyunu, Meddah ve sihirbazların yer alacağı gösteriler izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Ramazan etkinlikleri ile Muğla'da bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Bayram süresince de etkinlikleri sürdürmek istediklerini ifade eden Ceylan, "Halkımıza Türkiye'nin çeşitli yörelerinden gelen ürünleri lezzetleri tattırmak istiyoruz. Ramazanın ruhuna uygun iftar sofralarımız ve gösterilerimiz sahura kadar sürecek" dedi.

Etkinlikte, Guinness Dünya rekorlarına giren Ebru sanatçısı Ali Şentürk ve öğrencilerinin yapmış olduğu Dünya'nın en büyük ebrusu sergileniyor. Şentürk'ün yaptığı atölye çalışması ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale de sanatçıya eşlik ederek kendi elleriyle ebru çalışması yaptı.

Hatay, Gaziantep, Kahraman Maraş, Ankara, Muğla, Denizli, Tokat, Mersin, Erzurum, Mardin, Trabzon gibi yöresel stantların yanında, geleneksel ürünler ve el sanatları sergileri ile çocuk oyun grupları ve animasyon gösterileri ramazan ve bayram süresince açık kalacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber