Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 12:43 Yorum: 0

Köylüler, Sayaçların Ev Dışına Çıkarılmasını Kabul Etti

Elektrik sayaçlarının evlerinin dışına çıkarılmasına karşı çıkarak Dicle Elektrik Dağıtım ekiplerini köye sokmayan, ardından da elektriklerinin...

Köylüler, Sayaçların Ev Dışına Çıkarılmasını Kabul Etti

Elektrik sayaçlarının evlerinin dışına çıkarılmasına karşı çıkarak Dicle Elektrik Dağıtım ekiplerini köye sokmayan, ardından da elektriklerinin kesik olmasını bahane ederek İl Müdürlüğünü basan Batmanlı köylüler, İl Valisi Azmi Çelik'in araya girmesi üzerine geri adım attı. Taraflar arasında 1 ay sonunda sayaçların evlerin dışına alınması konusunda taahhütname imzalandı.

Dicle Elektrik Dağıtım gelen talep üzerine Batman'ın merkez Yeniköy, Zorköy ve Seğirkan köylerinde "örnek köy" çalışması yaparak, eski elektrik şebekesini tümden yeniledi. Ancak, kaçak elektrik kullanamayacaklarının farkına varan köylüler, sayaçlarının evlerinin dışına alınmasını kabul etmeyerek, gelen ekipleri köye sokmadı. Köylüler, elektriklerinin kesik olduğu gerekçesiyle dün de Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürlüğü'nü basarak, binaya kısmen zarar verdiler. Olay, çevik kuvvet polisinin müdahalesi sonucunda daha fazla büyümeden kontrol altına alındı.

VALİLİKTE TAAHHÜTNAME İMZALADILAR

Yaşananların ardından Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Faruk işlek, köy muhtarları ile görüşerek, diyalog ile sorunu çözebileceklerini bildirdi. Ardından İl Müdürü İşlek, Proje Tesis Yöneticisi Bilal Altunç, Yeniköy Muhtarı Şemsettin Ağar, Seğirkan Köy Muhtarı Celalettin Barın ve Zorköy sakini Selahattin Şimşek hep birlikte Batman Valiliğine gittiler. Vali Azmi Çelik tarafından kabul edilen köy muhtarları, elektrik sayaçlarının evlerin dışına çıkarılması konusunda köy sakinlerinin ikna edilmesi için 1 ay süre istediler. Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Faruk İşlek de Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonucunda, şirket olarak diyalogdan yana olduklarını belirterek, muhtarlarının talebine olumlu yaklaşacaklarını bildirdi.

PROJE, DAHA ÖNCE 12 KÖYDE UYGULANDI

Bir ay sonra sayaçların evlerin dışına alınması konusunda anlaşmaya varılması üzerine Yeniköy Muhtarı Şemsettin Ağar, Seğirkan Köy Muhtarı Celalettin Barın ve Zorköy sakini Selahattin Şimşek ile Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürü Faruk İşlek, Vali Çelik'in de hazır bulunduğu bir ortamda hazırlanan taahhütnameyi karşılıklı imzaladılar. Atılan imzaların ardından Köylere yeniden elektrik verildi.

Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Faruk İşlek, diyalogdan yana olduklarını yineleyerek, Yaşananların kendilerini de üzdüğünü belirtti. İşlek, "Bu proje, sadece bu köylere uygulanmıyor. Proje, Tüm Türkiye'de uygulanıyor. Batman ve ilçelerinde şu ana kadar 12 köyümüz bu projeye dahil edilerek, eski şebekeleri baştan sona yenilendi. Tümünde de sayaçlar evlerin dışına çıkarıldı. Biz abonelerimize iyi niyetle yaklaşıyoruz. Umarım abonelerimiz de aynı iyi niyeti ortaya koyar" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber