Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Ekim 2016 - 09:13 Yorum: 0

Koyun keçi yetiştiricileri bir işaret bekliyor

Ankara Keçisi Oğlağı Eti için coğrafi işaret başvurusunda bulunan Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, 1 yıldır taleplerine cevap...

Koyun keçi yetiştiricileri bir işaret bekliyor

Ankara Keçisi Oğlağı Eti için coğrafi işaret başvurusunda bulunan Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, 1 yıldır taleplerine cevap bekliyor.

Ankara ile özdeşleşen ve kırmızı ette bir dünya markası olan Ankara Keçisi Oğlağı Eti için, Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından coğrafi işaret başvurusu yapıldı. Geçtiğimiz yıl yapılan ancak henüz sonuçlanmayan başvuru için yetiştiriciler, Ankara Keçisi Oğlağı Eti'nin coğrafi işaret alacağı günü bekliyor.

Ankara Keçisi Oğlağı Eti için, Ankaralı yetiştiriciler adına coğrafi işaret başvurusu adımını atan Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, başvurunun sonuçlanmasını heyecanla beklediklerini dile getirerek, "Doğal ürünlere ülke içinde de dışında da yoğun talep var. Ankara Keçisi Oğlağı Eti, tavuk etinden bile daha az yağlıdır. Demir oranı ise tüm etlerden daha yüksektir. 12 ay boyunca doğada yetişir, doğal taze otlarla beslenir, fabrika yemi tüketmez. Böylece otlardaki etken maddeler Ankara Keçisi etine geçer. Ankara Keçisi Oğlağı eti yiyen bir kişi Ankara Keçisi'nin yemiş olduğu binlerce çeşit doğal bitkinin özlerini almış olur. Ayrıca; Ankara'da yetişen Ankara Keçisi'nden elde edilen tiftiğin kalitesi dünyanın hiçbir yerinde yakalanamıyor. Bu da Ankara Keçisi ile Ankara'nın coğrafyası arasındaki güçlü bağı ortaya koyuyor. Yine yapılan çalışmalar bu bölgede yetişen Ankara Keçisi Oğlağı'ndan elde edilen kırmızı etin daha gevrek ve lezzetli olduğunu ortaya koyuyor. Tüm bu özelliklerle Ankara Keçimizin Oğlak Eti'nin coğrafi işaret almasını önemsiyor ve başvurunun sonuçlanmasını heyecanla bekliyoruz" dedi.

Coğrafi işaret

Ankara'nın tarımsal ürünlerinin markalaşması noktasında öne çıkan Ankara Keçisi Oğlağı Eti'nin, coğrafi işaret ile birlikte; taklit edilmesi önlenecek ve yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda benzerlerine oranla daha pahalıya satılacak. Benzer ürünü Ankara Oğlağı olarak satan kişi ve kurumlar, 4 yıla kadar hapis ve 1 milyar TL'ye kadar para cezası ödeyecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber