Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ağustos 2017 - 11:43 Yorum: 0

Kozan’da Kurban Kesim Kursu açıldı

Adana'nın Kozan ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Kurban Kesim Kursu açıldı.

Kozan’da Kurban Kesim Kursu açıldı

Adana'nın Kozan ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Kurban Kesim Kursu açıldı.

Kurban Bayramı'nda yaşanabilecek kazaların önüne geçilebilmek ve vatandaşların bayramda kurbanlarını kendilerinin İslami kurallara uygun ve sağlıklı bir şekilde kesebilmelerini sağlamak amacıyla açılan kursa 45 kursiyer katıldı. 40 saat eğitim verilecek kursun ilk günü Kozan İlçe Müftülüğü tarafından kursiyerlere kurban kesiminin dini boyutu anlatılırken, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından da kurbanda yaşanabilecek kazalarda ilk yardım konulu ders verildi. Kasaplar da küçük ve büyükbaş hayvanların nasıl kesileceğini uygulamalı olarak kursiyerlere anlattı.

Küçükbaş hayvan kesimi uygulamasına katılan Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, "45 kursiyerimiz var. Eğitimimiz 8 gün sürecek. Ben de kursiyerlerden biriyim aslında. Ben de kursiyer olarak geldim. Çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü insanlar kurban bayramında elini kesenler oluyor, hastane ziyaretimizde görüyoruz, başka acemilikler yapmış olanları görüyoruz. Acemiliklerin önüne geçmek için, Kurban Bayramı'nda yaşanacak kazaları önlemek için bu kursu açtık. Kursumuz 40 saat sürecek. İnşallah iyi ve hayırlı olur. İnsanlar burada güzel bir şekilde kurban kesmeyi öğrenerek inşallah kurbanlarını güzel bir şekilde kazasız belasız keserler" dedi.

Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili İsmail Bünyamin Akbulut da, küçük ve büyükbaş hayvan kesim kursunda üçüncü güne girdiklerini belirterek, "İlk gün ilçe müftülüğümüzün gönderdiği personel kurbanın dini boyutunu anlattı. Aynı gün ilçe sağlık müdürlüğü personelimiz Sevdiye hanım yaralanmalara karşı ilk yardım konularını anlattı. İlçe veterinerimiz Soner bey ikinci gün hayvan sağlığı ile ilgili bilgiler verdi. Bugün de uygulamaya başladık. Kursumuzun diğer günlerinde de uygulamalarımız devam edecek. 45 kişiden oluşuyor kursumuz ve 23 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Kursumuzun amacı yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban kesiminde yaşanan yaralanmaların, kazaların önüne geçmek. İnsanların kendi kurbanlarını kendilerinin kesebilmesi için onları eğitmek" ifadelerini kaydetti.

Kursiyer Yusuf Kaya, "Medyaya da yansıyor, insanlar kendi kurbanlarını keserken çeşitli kazalar yaşanıyor. Yani küçük ya da büyük kazalar oluyor. Kozan Halk Eğitim Merkezinin kurban kesimi ile ilgili bir kurs açtığını duyduk. Biz de kendi kurbanlarımızı kendimiz kesebilmek için bu kursa katıldık. Kasap arkadaşlarımızın hepsinin dolu olması nedeniyle yeri geldi yani birinci gün kurbanımızı kesemediğimiz zamanlar oldu. Kendi kurbanımızı kesmek için bu kursun çok isabetli olduğunu düşünerek eşimin de teşviki ile bu kursa katıldım. Artık inşallah bundan sonra kendi kurbanımı kendim keseceğim" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber