Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Kasım 2014 - 19:13 Yorum: 0

Kozan'da "Toprağa Saygı Yürüyüşü"

ADANA (AA) - Kozan Kent Konseyi, TEMA Vakfı ve Eko Okullar işbirliği ile Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında, “Toprağa Saygı Yürüyüşü” düzenlendi.Doğal varlıkların...

Kozan'da 'Toprağa Saygı Yürüyüşü'

ADANA (AA) - Kozan Kent Konseyi, TEMA Vakfı ve Eko Okullar işbirliği ile Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında, “Toprağa Saygı Yürüyüşü” düzenlendi.

Doğal varlıkların korunması konusuna dikkati çekmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen yürüyüş, Adana Menderes Parkı’ndan başladı.

Katılımcı kuruluşların yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları dövizler ve davul zurna eşliğinde Saimbeyli Caddesi'nden Türk Büyükleri Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından TEMA Adana İl Temsilcisi Halil Akyürek ve Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz birer konuşma yaptı.

Akyürek, toprağın kutsallığını anlattı ve senede bir defa da olsa toprağa saygı göstermek gerektiğini ifade etti.

Dünyanın her geçen gün açlık ve susuzluk girdabına girdiğini dile getiren Akyürek, dünyanın çeşitli bölgelerinde su savaşlarının devam ettiğini, gelecek kuşakları açlık ve susuzluk pençesinde ezdirmemek için suya ve toprağa sahip çıkılması ve korunması  gerektiğini söyledi.

Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz ise tehlikenin her geçen gün büyüdüğünü belirterek, toplumun dikkatini çekmek amacıyla düzenledikleri yürüyüşe katkı sağlayan kamu kurumu, sivil toplum kuruluşları, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlara teşekkür etti.

Kozan Orman İşletme Müdürlüğü de etkinlik sonunda öğrencilere fidan dağıttı.

Etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ve Çevre Sorunları  Çalışma Tema ilçe yönetim kurulu üyeleri, TEMA gönüllüleri, Eko Okul öğrencileri ve  vatandaşlar katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber