Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 24 Temmuz 2012 - 16:33 Yorum: 0

KPSS adaylarına yönelik konferans düzenlendi

Malatya Belediyesi tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek olanlara yönelik "KPSS Öncesi Pratik Yöntemler" konulu konferans düzenlendi.

KPSS adaylarına yönelik konferans düzenlendi

MALATYA  - Belediyenin konferans salonunda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak; Eğitimci-Yazar Mehmet Karayiğit katıldı. Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu vatandaşlara, matematikte kur sistemini anlatan Mehmet Karayiğit, matematikte kur sisteminin 3 aşamadan oluştuğunu söyledi. Karayiğit, "Birinci aşama; temel matematik bilgilerini öğretmek. İkinci aşama; okul matematiğini geliştirmek. Üçüncü aşama ise pratikleştirmek. Her bir aşama üç ay sürüyor. Her kur kendi içinde aşamalara bölünüyor. 9 ay gibi kısa bir süre zarfında matematiği baştan aşağı bu yöntemle öğretiyoruz. Matematik anlaşılabilir bir hale geliyor" dedi.
"Geliştirdiğimiz yöntemle İstanbul başta olmak üzere; Trabzon, İzmir ve Kayseri, Ankara, Antalya gibi büyük kentlerden kursumuza katılmak için gelenler var" diyen Karayiğit, talebin yüksek olduğunu, amaçlarının; zor gibi gözüken fakat geliştirdikleri ve buldukları yöntemlerle matematiği kolay hale getirip anlatmak olduğunu kaydetti.
Eğitimci-Yazar Mehmet Karayiğit, matematikte kur sistemini işlemlerle anlatıp öğrencilerin daha kolay algılamasını sağlarken, konferansın sonunda öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.
 

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber