Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 26 Eylül 2014 - 11:36 Yorum: 0

KPSS'de 55 bin kamera kayıtta olacak

ÖSYM Başkanı Demir, Kamu Personel Seçme Sınavı'nda 54 bin 896 entegre kamerayla kayıt yapılacağını bildirdi.

KPSS'de 55 bin kamera kayıtta olacak

ÖSYM Başkanı Ali Demir, Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ortaöğretim ve lisans düzeyinde cumartesi ve pazar günü Bişkek dış 170 İmtihan merkezlerinde yapılacağını anımsattı.

Adayların ön lisans düzeyinde 27 Eylül Cumartesi, ortaöğretim düzeyinde ise 28 Eylül Pazar günü sınava gireceklerini hatırlatan Demir, 3 milyona yakın adayın katılacağı sınavların sorunsuz şekilde yürütülebilmesi amacıyla, hazırlık çalışmalarının ÖSYM merkezinde oluşturulan İmtihan koordinasyon kurulu sebebi ile masaya yatırıldığını anlatım etti.

Bununla ortak Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile basım evi yöneticisi, İmtihan hizmetlerinden mesul ünite yetkilileriyle toplantı yapıldığını kaydeden Demir, 'Toplantı sonrasında tüm hazırlıkları yaptık. Sınav binalarının hazır olması için girişimleri tamamladık ve sınavların sorunsuzca yürütülebilmesi, sıhhatli bir İmtihan ortamının oluşturulması için her çeşitli önlemi aldık. Endişe edilecek herhangi bir hal yok. Adayların mutluluk ve sükunet arasında sınava girmelerini bekliyoruz' dedi. 

Demir, KPSS'nin yapıldığı bütün vilayetlerde de il koordinasyon kurullarının oluşturulduğunu ve gerekli toplantıların yapıldığını söyledi.

İllerde birleşen İmtihan koordinasyon kurullarında, pazar bölgeleri ile yapım sahalarında oluşabilecek gürültünün önlenmesi amacıyla da belediyelerle ilgili yazışmaların yapılması kararının alındığını anlatım eden Demir, il İmtihan koordinasyon kurullarında tahsil edilen bütün kararların ilçe İmtihan koordinatörlerine de tebliğ edildiğini ve uygulanacağını belirtti.

Sınav günleri nüfus müdürlüklerinin de açık olacağını anımsatan Demir, Milli Eğitim Bakanlığında yeni eğitim ve öğretim yılı hazırlıkları kapsamında fazla fazla sayıda okulun ya adının ve ya yerinin değiştiğini anımsatarak bu konu için da il koordinasyon kurullarının lüzumlu önlemleri aldığını söyledi. 

ÖSYM Başkanlığında ise sınav günü yaklaşık 40 benlik bir grubun vazife yapacağını belirten Demir, şunları kaydetti:

'Sınav günü, bina girişlerinde görevliler dahil her insanın üst araması uygulamasına devam edilecek.  Sorunların ivedi çözümü amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü ve ÖSYM’de oluşturulacak İmtihan masaları aktif şekilde çalıştırılacak ve işbirliği şeklinde çözümler üretilecek. 

Bu sınavın fazla fazla kocaman bir namzet kitlesi var. KPSS'ye önlisans düzeyinde 827 bin 230, ortaöğretim düzeyinde 1 milyon 828 bin 53 olmak üzere 2 milyon 655 bin 283 namzet girecek. Sınavlar 9 bin 157 yapı ve 136 bin 726 salonda gerçekleştirilecek. Sınavlarda 362 bin 366 İmtihan görevlimiz, 35 bin 189 da güvenlik görevlisi çalışacak. Güvenilik önlemlerinden Ödün vermemek hesabına gene saate entegre kamerayla İmtihan salonlarında kayıt yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda KPSS önlisansta 17 bin 570, ortaöğretimde ise 37 bin 326 olmak üzere 54 bin 896 entegre kamera kullanacağız.'

Demir, İmtihan günü 444 67 96 (ÖSYM) numaralı çağırma merkezininde de vazife yapıcak personel sayısını artırdıklarını söyledi.

ETİKETLER: ÖSYM , Ali Demir , Sınav , entegre , kamera , kayıt
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber