Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Nisan 2015 - 17:38 Yorum: 0

KPSS'de usulsüzlük soruşturması

Gaziantep'teki bazı STK temsilcileri, 2010 yılı KPSS'deki usulsüzlüklerin sonuna kadar üzerine gidilmesini istiyor

KPSS'de usulsüzlük soruşturması

GAZİANTEP (AA) - 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlüklere Gaziantep'teki bazı sivil toplum örgütü (STK) temsilcileri tepki gösterdi.

Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan gelişmeler doğrultusunda milletin gözü önünde gayri ahlaki şekilde insanların geleceğini ve istikbaline hile yapılarak müdahale edildiğine şahit olduklarını söyledi.

Geçmiş kavimlerde ölçü ve tartıda hile yapıldığını ve bu toplumların helak olduğunu ifade eden Aldemir, "KPSS'deki olay da bir nevi ölçüde ve tartıda hile yapmaktır. O yüzden bu usulsüzlükleri kim yaptıysa ve bunlara kim vesile olduysa helak olacaklardır. Halkı kandırmak milletin ilişkilerine zarar vermektedir. Bu nedenle bir an önce bu işe vesile olanlar ile uygulayıcıları gün yüzüne çıkarılmalı ve cezalarını ödemelilerdir" dedi.

Usulsüzlüklerin üzerine gidildikten sonra mevcut sisteminde yeniden değerlendirilmesi gerektiğine inandıklarını anlatan Aldemir, şunları kaydetti:

"Mevcut sınav sistemin bu milletin değerlerine, örfüne, adetine çok da uygun bir durum değildir. O yüzden daha katılımcı ve daha geniş bir değerlendirme sistemi hayata geçirilmeli. Usulsüzlüklerin üzerine gidildikten sonra sorun fırsata çevrilip yeni değerler ve değerlendirmeler sistemi konuşulmalı. Çünkü mevcut sistemde elma ile armudu toplayıp armut yazıyoruz. Bu da iyi niyetli olmayan ve zayıf karakterlilere davetiye çıkarıyor."

- "Resmen bir örgütün yapılanma ürünü"

MAZLUMDER Gaziantep İl Başkanı Sabri Sayan ise yürütülen çalışmaları "geç kalınmış ama yerinde" diye nitelendirdi.

2010 yılı KPSS sonrasında onlarca insanın mağdur edildiğini ifade eden Sayan, şöyle devam etti:

"Onlarca mazlum insanın yerleri, hak etmeyen insanlar tarafından dolduruldu. Bu, resmen bir örgütün yapılanma ürünüdür. Hatta bizler bu usulsüzlüklerin sadece KPSS ile sınırlı olmadığını polislik sınavlarında da benzerlerinin olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü bu yönde bizlere defalarca duyum geldi. Devletin tüm kurumlarına sızmak isteyen örgütün sonuna kadar üzerine gidilmesini bekliyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber