Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Nisan 2015 - 18:13 Yorum: 0

KPSS'de usulsüzlük soruşturması

Eğitim Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı Çabuk:

KPSS'de usulsüzlük soruşturması

BALIKESİR (AA) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Çabuk, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin, "KPSS'de kopya çektiği iddia edilenlerin en ağır cezayı almasını arzuluyorum. Bu insanlar, hile ile yerleştikleri işten kazandıkları paraları evlerine nasıl götürebiliyor?" dedi.

Çabuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, herhangi bir sınavı etkilemenin çok çirkin bir iş olduğunu söyledi.

 

Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını hatırlatan Çabuk, şöyle konuştu:

"KPSS'de kopya çektiği iddia edilenlerin en ağır cezayı almasını arzuluyorum. Bu insanlar, hile ile yerleştikleri işten kazandıkları paraları evlerine nasıl götürebiliyor? Bu paraların helal lokma olduğunu düşünmüyorum. Kopya olayına karışmış herkesin kanun önünde en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum."

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Balıkesir Şube Başkanı Ersin Güçlü ise soruşturmanın en kısa sürede sonuçlandırılmasını istedi.

Kopya çektiği ileri sürülen kişilerin adil bir şekilde yargılanması gerektiğini dile getiren Güçlü, "Başkalarının haklarını çalanları adalet önüne çıkartmak gerekiyor. Yargılama sürecinde suçluların bulunacağına inanıyoruz. Hile ile kimsenin bir yerlere gelmesine hiç kimse seyirci kalmamalı" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber