Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Mart 2015 - 17:38 Yorum: 0

KPSS'deki usulsüzlük operasyonu

2010 yılında yapılan KPSS'de, istenilenin üzerinde puan alıp işe yerleşemeyerek mağdur olanlar, haklarını aramak için yargıya başvuracak- DSİ'ye atanarak alanında çalışmayı hayal eden Ateş: "KPSS'den yeterli puan almama rağmen alanımda atanamadım. Şu an l

KPSS'deki usulsüzlük operasyonu

VAN (AA) - 2010 yılında düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) giren ve yeterli puan almalarına rağmen işe yerleşemeyenler, yargıya başvurmaya hazırlanıyor.

Ziraat teknisyeni olan İdris Çalan (30), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 KPSS'den 77 puan almasına rağmen alanında atanamadığını söyledi.

Çalan, 2010 yapılan sınav öncesi birçok hayalinin olduğunu anlatarak, "Sınava çok iyi hazırlanmıştık. Sınav sonrası iyi puan almamamıza rağmen yerleştirilemedik. Yerleşemediğimiz için farklı alanlarda iş aradık. Alanımızın dışında özel sektörde çalıştığımız için de zorluklar çektik. Halen de o zorlukları çekmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Son dönemde yapılan operasyonu olumlu ve güzel bulduğunu dile getiren Çalan, şöyle devam etti:

"Sonuna kadar da takipçisi olacağız. Sınava bir daha girmeyi düşünmüyorum çünkü 2010 yılında yapılan sınava girmeden önce çok iyi hazırlanmıştık. O günkü bilgi, birikim ne yazık ki kalmadı. Ne kadar çalışsak beyin bir yaştan sonra kaldırmıyor. Ben ziraat teknisyeniyim. O yıl atamam olsa alanımda çalışacaktım ama şu an özel sektörde konumun dışında çalışıyorum. Biz 2010 yılı mağdurları olarak bu konuyu zaten yargıya taşımıştık ve dava devam ediyor. O dönem tarım bakanlığının açtığı 95 kişilik kadroya 25 kişi yerleştirilmişti. Tabii bu yerleşenlerin teknisyen olup olmadığı da bilinmiyor. Geri kalan kadrolar da boş kaldı. 77 puan almıştım. ÖSYM'nin belirlediği taban puan 71'di. Yüksek puan almama rağmen yerleşemedim düşük puan alanların yerleştiğini duyduk. Bize haksızlık yapıldı bu haksızlığın önlenmesi için sonuna kadar gideceğiz."

- "Yeniden sınava girsek de bir faydası olmayacak"

Ziraat teknisyeni Nejdet Karataş (28) ise 2010 yılında büyük umutlarla hazırlanıp 67 puan almasına rağmen atanamadığını ve ardından büyük zorluklar yaşadığını belirtti.

Atanamadığı için bir otelde çalışmak zorunda kalan Karataş, şunları dile getirdi:

"Her yıl büyük umutlarla KPSS'ye çalışıp hazırlandık ama görüyoruz ki 2010 sınavında da kopya iddiası sonucu yerleşememişiz. Bundan dolayı haksız şekilde yerleştirilenler ve bu hırsızlığı yapanlar yüzünden yerleşemeyenler var. Ben de yerleşemeyen mağdurlardan biriyim. Son dönemde KPSS sorularını çalındığının ortaya çıkması bizi umutlandırdı. Atanamayan birçok arkadaşımız bu konuyu mahkemeye taşıdı. Şu an mahkeme sonuçlarını bekliyoruz. O sonuçlara göre biz de hareket edeceğiz. Ziraat mezunu olmama ve atama hakkımın olmasına rağmen başka alanlarda okuyanlar bu alana atandı."

Devlet kapısında yer bulamayınca özel sektörde iş bakmaya başladığını belirten Karataş, 2010 KPSS'nin tekrarlanmasının bile mağduriyetlerinin giderilmesi anlamına gelmediğini kaydetti.

Karataş, "Yeniden sınava girsek de bir faydası olmayacak. Çünkü o dönem hazırlıklı girmiştik. Şu an sınava girsek hiçbir bilgimiz kalmadı. Bu şekilde nasıl sınava girilir? Geçen 5 yılık sürede kaybettiğimiz zamanın hesabını kim verecek" diye konuştu.

- "Bugün hayatımız farklı olabilirdi"

Endüstri Meslek Lisesi sıhhi tesisat mezunu olan Fehmi Ateş (40) de Devlet Su İşleri'ne (DSİ) atanarak alanında çalışma hayaliyle girdiği 2010 KPSS'den 67 puan almasına rağmen atanamadığını, başka alanlarda olan kişilerin DSİ'ye atamalarının yapıldığını iddia etti.

Sınava girdikten sonra iş başvurusunda bulunduğunu belirten Ateş, şöyle konuştu:

"Sınavdan yeterli puanım olmasına rağmen başka alanlardaki personeller işe alındı ve biz mağdur olduk. O zaman 35 yaşındaydım şu an 40 yaşındaydım. Ondan sonra daha önce uğraştığım meslekte atanmadığım için gelip lokanta işine başladım. Gerçekten mağdur olduk. O zaman işe alınsaydım şu an çalışıyor olacaktım. Ayda 400-500 lira sigorta primi ödemek zorunda kalmazdım. Artık sınava girmeyi düşünmüyorum. Milletin hakkını gasbedenler, hiçbir zaman Allah'ın izniyle iflah olmaz. Allah onların işini rast getirmesin."

Van depreminden önceki yıl sınava girdiklerini anımsatan Ateş, sınavdan sonra kenti depremin vurduğunu ve depremden de zaten mağdur olduklarını ifade etti.

Ateş, "O zaman atansaydık, yerleştirilseydik, bugün hayatımız farklı olabilirdi. Şimdi TOKİ'lerde kalıyoruz ve doğru düzgün kömür parası veremiyoruz. Hala 2010 yılında girdiğimiz sınavın etkisini yaşıyoruz. Sınav yapılacaksa hak eden gidip hakkıyla çalışsın ve hakları gasp edilmesin. İnsanların hakkı yenmesin" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber