Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 25 Kasım 2014 - 12:28 Yorum: 0

Kraliyet ailesinin mega yatı "Al Salamah" Marmaris'te

Marinalara sığmadığı için kruvaziyer limanına yanaştırılan 140 metre uzunluğundaki mega lüks yata, yakıt ve erzak ikmali yapılacak

Kraliyet ailesinin mega yatı 'Al Salamah' Marmaris'te

MUĞLA (AA) - Suudi Arabistan kraliyet ailesine ait, dünyanın en büyük yatlarından "Al Salamah" Marmaris’e geldi.

Sabahın erken saatlerinde ilçeye gelen ve marinalara sığmadığı için kruvaziyer limanının küçük rıhtımına yanaştırılan 140 metre uzunluğundaki mega lüks yata, yakıt ve erzak ikmali yapılacağı bildirildi. Yatta, kraliyet ailesi mensuplarının bulunup bulunmadığı hakkında liman yetkilileri açıklama yapmadı. 

Almanya’da 1999’da inşa edildikten sonra denize indirilen ve o dönem dünyanın en büyük yatı olan "Al Salamah"ın ilk sahibinin, 2011 yılında hayatını kaybeden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Sultan Bin Abdülaziz El Suud olduğu belirtildi. Yaklaşık 300 milyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen yatın, veliaht prens öldükten sonra Suudi Arabistan kraliyet ailesine mensup yakınlarına miras kaldığı kaydedildi. Yatın, dünyanın en büyük 10. yatı olduğu öğrenildi.

22 kabininde 40 misafir ağırlayacak kapasiteye sahip ve 94 kişilik mürettebatı bulunan yatın taban alanı 12 bin, toplam yüzölçümü ise 130 bin metrekare. 12 bin 234 groston ağırlığındaki yatta bir sinema, kütüphane, iş merkezi, tam donanımlı poliklinik, güzellik ve spor salonu ile spa bulunuyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber