Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Eylül 2016 - 11:43 Yorum: 0

Kredi faizlerinin düşmesinin ardından konut satışları arttı

Kredi faizlerinin düşmesinin ardından konut satışları yeniden canlanmaya başladı.

Kredi faizlerinin düşmesinin ardından konut satışları arttı

Kredi faizlerinin düşmesinin ardından konut satışları yeniden canlanmaya başladı. Konut fiyatlarının bir süredir artmadığına dikkat çeken RE/MAX Gökçem Broker/Owner'ı Uğur Tosun, "Ev almanın tam zamanı" dedi.

" Faizler düştü, talep artmaya başladı'

Dünya ve ülke gündemindeki gelişmelerden dolayı son aylarda durgunluğa giren gayrimenkul sektörü, konut kredisi faizlerinin düşmesiyle birlikte yeniden canlanmaya başladı. RE/MAX Gökçem Broker/Owner'ı Uğur Tosun, son günlerde konut talebinde gözle görülür bir artış olduğunu ifade ederek, "Kredi faizlerinin yüksekliği nedeniyle konut almak isteyen insanların önemli bir bölümü bu ihtiyaçlarını erteliyordu. Son günlerde kredi faizlerinin düşmesi ile konut almak isteyenlerin sayısı artmaya başladı. Sektördeki canlılığın artarak devam etmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

'Konut almak isteyenler acele etsin'

Konut almak isteyenlerin elini çabuk tutmasını isteyen RE/MAX Gökçem Broker/Owner'ı Uğur Tosun, "Ekonominin genel durumu ve ülke gündemindeki olaylar nedeniyle sektörümüz son aylarda durgun bir dönem geçirdi. Bu nedenle gayrimenkul fiyatları da adeta yerinde saydı. Ancak ülkede taşların yerine oturmaya başlaması ile birlikte gayrimenkul sektöründe de belirgin bir canlılık görülmeye başlandı. Özellikle konut kredilerinin faizlerinin düşmesi konut satışlarında önemli artış meydana getirecek. Şuan da kredi faizleri çok uygun. Gayrimenkul fiyatları da uzun zamandır yerinde saydı. Böyle bir ortam başta konut almak isteyen ya da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için en uygun ortamdır" ifadelerini kullandı.

'Konut satışları ekonomiyi olumlu etkileyecek'

Kredi faizlerinin düşmesinin ekonominin can damarı olan gayrimenkul sektörünü yeniden canlandıracağına dikkat çeken RE/MAX Gökçem Broker/Owner'ı Uğur Tosun, "Ekonominin genel durumu hakkında bilgi almak için gayrimenkul sektörüne bakmak önemli ipuçları verecektir. Çünkü, gayrimenkul sektörünün canlı ya da durgun olması onlarca sektörü etkilemektedir. Kredi faizlerinin düşmeye başlaması ile birlikte gayrimenkul sektöründe meydana gelecek olan canlılık tüm sektörlerde kendini gösterecek, dolayısıyla da ekonominin genel durumunu olumlu yönde etkileyecektir" diye konuştu.

Kredi faizlerinin düşmesinin ardından konut satışları arttı

Kredi faizlerinin düşmesinin ardından konut satışları arttı

Kredi faizlerinin düşmesinin ardından konut satışları arttı

Kredi faizlerinin düşmesinin ardından konut satışları arttı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber