Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 16 Ağustos 2016 - 12:38 Yorum: 0

"Kredi masraflarını geri yatıracağız" diyerek dolandırdılar

Bursa'da banka kredisinin masrafını geri yatırma bahanesiyle kandırdıkları vatandaşın internet bankacılığı şifresini öğrenen dolandırıcılar, vatandaşın...

'Kredi masraflarını geri yatıracağız' diyerek dolandırdılar

Bursa'da banka kredisinin masrafını geri yatırma bahanesiyle kandırdıkları vatandaşın internet bankacılığı şifresini öğrenen dolandırıcılar, vatandaşın hesabını boşalttı.

Önceki gün A.D. (41) isimli vatandaşı arayan telefon dolandırıcısı, kendisini bankacı olarak tanıtıp, çekilen kredilerin masraflarını geri ödeyeceklerini, ancak bunu yapabilmeleri için bankanın müşteri hizmetlerine mesaj atıp telefonuna gelen şifreyi kendisine bildirmesi gerektiğini söyledi. Telefondaki dolandırıcıya inanan A.D., gelen şifreyi bankacı sandığı dolandırıcıya söyledi. Bir müddet sonra hesaba kredi masraflarını yatıracağını söyleyen dolandırıcılar, hesapta bulunan bin 300 lirayı kendi hesaplarına EFT yaptı.

Nilüfer ilçesinde de A.G. (61) isimli vatandaş dolandırıldı. A.G.'yi bir bankanın genel müdürlüğünden aradığını söyleyen kimliği belirsiz kadın dolandırıcı, hesabından onayı dışında para çekildiğini belirterek, kredi kartının iptali için şifresini istedi. Telefondaki kadına inanan A.G. daha sonra bankayı aradığında hesabından 8 bin 500 lira EFT yapıldığını öğrenince soluğu karakolda aldı. Polis her iki dolandırıcılık olayıyla alakalı tahkikat başlattı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber