Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Eylül 2016 - 15:28 Yorum: 0

KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı:

Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu tarafından yürütülen "Tekstil Destek Elemanı Yetiştirme Projesi" adıyla hazırlanan projede konuşan Kayseri...

KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı:

Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu tarafından yürütülen "Tekstil Destek Elemanı Yetiştirme Projesi" adıyla hazırlanan projede konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı

'Tekstil Destek Elemanı Yetiştirme Projesi" adıyla hazırlanan proje ile ilgili olarak bu gün yapılan toplantıya Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, İşkur İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Nafiz Kahraman ile birlikte kursiyerler ve projenin iştirakçileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Nafiz Kahraman, "Her grupta 20 kursiyer olmak üzere 3 grupta 60 katılımcı bulunmaktadır. Kursiyerler, konfeksiyon, baskı, tekstil testleri ve ev tekstili alanlarında uygulamalı mesleki eğitim veriliyor. Halk Eğitim Merkezi e-yaygın sistemine kayıtları yapılan kursiyerlerin eğitim sonunda başarılı olanlara MEB onaylı sertifika düzenlenecek. diğer taraftan bütün kursiyerler KOSGEB girişimcilik desteklerinden faydalanarak kendi iş yerlerini kurabilmeleri amacıyla 70 saat uygulamalı girişimcilik eğitimi alacaklar. Eğitimler sonunda kursiyerler önceden belirlenen işletmelerde stajlarını tamamladıktan sonra en başarılı 12 kursiyer Almanya'da düzenlenen Uluslararası Tekstil Fuarına katılarak uluslararası firmalarla iletişim kuracak" dedi.

Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, "Bilindiği üzere; Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi bileşeni çerçevesinde, "Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi" adı altında bir hibe programı başlatılmıştır. Bu program altında, belli sektörlerdeki yetişmiş işgücü ihtiyaçları çerçevesinde, gençlere mesleki eğitim, girişimcilik ve staj imkânları verilerek bu sektörlerde istihdam edilmeleri hedeflenmiştir" dedi.

Hasnalçacı, "Toplam bütçesi 24 milyon Avro olan bu hibe programı altında birçok sektöre ilişkin destekler bulunmaktadır. Bugün burada, Erciyes Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Tekstil Destek Elemanı Yetiştirme Projesi kapsamında gençlerimizin iş dünyasına kazandırılması için toplanmış bulunmaktayız. Proje kapsamında 3 grupta toplam 60 kursiyer yer almaktadır. Bu gençlerimize; İş Sağlığı ve Güvenliği, Baskı Teknikleri, Bilgisayar Destekli Tasarım, Fiziksel ve Kimyasal Testler, Tekstil Yüzey Bilgisi ve Malzemeleri, Ev Tekstili Üretim Teknikleri ve Tasarım Teknikleri dersleri verilecektir. Bu program dâhilinde başarı gösteren gençlerimiz tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda istihdamlarının sağlanması hedeflenmektedir" ifadesinde bulundu.

Hasnalçacı konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Ekonominin geliştirilmesi ve inovasyona dayalı yüksek teknoloji içeren üretim yapılabilmesi, ancak bilinçli, iyi eğitim almış ve başarıyı kendisine hedef alan insanlarımızın varlığı ile mümkün olabilecektir. Gençlerimizin, AB standartlarında ve daha üstte eğitim alarak ekonomik gelişimin içinde yer almaları büyük önem arz etmektedir. Bu tür eğitim programlarının varlığı ve sektör öncülleri tarafından destekleniyor olması da ayrıca önem taşımaktadır. Gençlerimizi eğitmemiz ve yalnızca bir çalışan olarak değil girişimci olarak da ülkesine hizmet eder hale getirmemiz gerekmektedir"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber