Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2016 - 12:23 Yorum: 0

KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı yönetiminen Müşteşar Özçelik’e ziyaret

Konya Ticaret Odası (KTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetimi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik'i ziyaret etti.

KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı yönetiminen Müşteşar Özçelik’e ziyaret

Konya Ticaret Odası (KTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetimi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik'i ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda gerçekleşen ziyarete KTO Başkanı ve KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk'ün beraberinde vakıf yönetiminden Başkan Yardımcıları Aslan Korkmaz ve Ömer Faruk Okka katıldı.

KTO Karatay Üniversitesi'nin kurucu vakfı olan KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın Konya'nın beşeri sermayesini güçlendirmeye yönelik faaliyetlerinin değerlendirildiği ziyarette Başkan Öztürk, vakfa ait konukevlerinde barınan 36 ülkeden öğrencilerin Konya ile dünya arasında kültür köprüsü oluşturduğunu söyledi.

Başkan Öztürk, "Konya Ticaret Odası olarak hem şehrimizin hem de ülkemizin hedeflerine katkı sağlamak amacıyla, 20 bin üyemizden aldığımız güç ile projelerimize ağırlık verme karalılığı içerisindeyiz. Odamız bünyesinde kurulan KTO Eğitim ve Sağlık Vakfımız, KTO Karatay Üniversitesi, Yeni Fuar Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi ile Konya'ya büyük yatırımlar kazandırdığımız projelerimiz bulunmaktadır. Tüm bu projelerimi ile bir yandan üyelerimizin ve şehrimizin ekonomik gücünün sınırlarını yükseltmeye çalışırken bir yandan da Konya'nın gelecek perspektifinde güçlü bir beşeri sermayenin bulunması için odamız çatısı altında bir yapı oluşturarak şehrimize ve ülkemize hizmet etme hedefindeyiz. KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kurulan Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi, vakfımızın desteği ile dünya standartlarında eğitim verilen fakülte ve bölümleri ile akademik yapılanmasını sürdürürken bir yandan da fiziki yapılanması ile büyümesini daha da hızlandırmıştır. Vakfımızın en önemli hizmetlerinden biri de Konukevleri'dir. Üniversite kampüsüne 100 metre mesafede olan kız ve erkek öğrenci konukevlerimiz toplam 437 yatak kapasiteli olup; yurt dışından 36 farklı ülkeden öğrenci barınmaktadır. Öğrencilerimiz için son derece modern olarak hazırladığımız konukevlerimizin kapasitesini artıracak çalışmalarımız devam etmektedir. Konukevlerimizde kalan öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz faaliyetlerle üniversite eğitimlerine ek olarak sosyal ve kültürel olarak donanım kazanmalarını sağlıyoruz. Yabancı öğrencilerimiz Konya ve ülkeleri arasında kültür köprüsü oluşturmaktadır. Vakıf olarak, konukevlerimizde kalan öğrencilerimiz başta olmak üzere ihtiyaç sahibi tüm KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerinin öğrenim, barınma ve yemek gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmaları yapmaktayız. Ayrıca Vakfımız hem yurtlarımızda kalan hem de tüm üniversitemiz öğrencilerinin kariyer planlamaları için de destek olmaktadır. İsteyen tüm öğrencilerimiz oda ve vakıf işbirliğiyle eğitim hayatları boyunca staj görebilecekleri işletmelere yerleştirilmekledir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek kendisinin de Konyalı olmasından dolayı Konya için yapılan tüm hizmetlerden ayrı bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Konya Ticaret Odası'nın ve KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın faaliyetlerini büyük bir takdirle karşıladıklarını belirten Müsteşar Özçelik, vakfın üniversite öğrencilerinin barınma ve burs imkânlarına yönelik faaliyetlerinin son derece önemli bulduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Öztürk, Özçelik'e Konya Ticaret Odası yayınlarından hediye takdim etti.

KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı yönetiminen Müşteşar Özçelik’e ziyaret

KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı yönetiminen Müşteşar Özçelik’e ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber