Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Eylül 2016 - 10:38 Yorum: 0

KTO Karatay Üniversitesi’nde “Beslenme Eğitimi” seminerleri

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi halk sağlığını korumak ve beslenme konusunda bireylere erken yaşlarda doğru alışkanlıklar kazandırmak...

KTO Karatay Üniversitesi’nde “Beslenme Eğitimi” seminerleri

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi halk sağlığını korumak ve beslenme konusunda bireylere erken yaşlarda doğru alışkanlıklar kazandırmak amacıyla "Beslenme Eğitimi Seminerleri" düzenliyor.

KTO Karatay Üniversitesi'nde, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde sürdürülen seminerlerde Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, okul çağındaki çocuklarda beslenme alışkanlığının önemine değinerek, eğitimcilere önemli uyarılarda bulundu.

Üniversite bünyesinde yoğun katılımla gerçekleştirilen ve 4 gün süren eğitimlerde Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı rehberlik, sınıf ve okul öncesi öğretmenlerine dengeli beslenme, çağın beslenme rahatsızlıkları ve bunlardan korunma yolları hakkında farklı oturumlarda sunumlar yapıldı. KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı ve Uluslararası Beslenme ve Beslenme Eğitimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurhan Ünüsan tarafından verilen sertifikalı temel beslenme eğitimleriyle, yanlış beslenme alışkanlıklarına zamanında müdahale ve örnek beslenme alışkanlığına sahip bireyler yetiştirilmesini hedefleniyor.

"Yanlış beslenme okul çağında başlar"

İlkokul çağındaki beslenmenin özellikleri, dengeli ve düzenli beslenmenin yaşam tarzı haline getirilmesinin önemini anlatan KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, "İlkokul çağındaki okul beslenmesi, besin çeşitliliği, vücudun gelişimi ve hastalıklara karşı konulması açsından son derece önemlidir. Beslenme alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması gerekmektedir. Yanlış beslenme okul çağında başlar, ilerleyen yaşlarda devam eder ve hastalık olarak bireye geri döner. Büyüme ve gelişmenin ilkokul çağında temelleri atılıyor biz bu nedenle küçük yaşlarda beslenmeye çok önem veriyoruz. Bu yaşlarda bireyin yaşamı boyunca davranış haline getireceği alışkanlıklar şekilleniyor. Beslenme eğitimi ne kadar erken yaşlarda başlarsa çocuğun zeka düzeyi ve bağışıklık sistemi o derece güçlü olur" diye konuştu.

"Ülkemizde 13 milyon okul çocuğunun yüzde 16'sında beslenme bozukluğu var"

Çocukların özellikle sabah kahvaltısı yapmasının önemine işaret eden Prof. Dr. Ünüsan, "Okul başarısını arttırmak, eğitimin maliyetini düşürmek ve gelecek nesillerin sağlıklı olmasını sağlamak için sağlıklı beslenmeye toplum olarak önem vermeliyiz, doğru bir kahvaltı bunların başında geliyor. Araştırmalar gösteriyor ki ülkemizde beslenme küçük yaşlarda başlayan bir sorun 13 milyon okul çocuğunun yüzde 16'sında beslenme bozukluğu var" ifadelerine yer verdi.

KTO Karatay Üniversitesi’nde “Beslenme Eğitimi” seminerleri

KTO Karatay Üniversitesi’nde “Beslenme Eğitimi” seminerleri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber